Σπαρτινός: Όταν λέγαμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, δεν εννοούσαμε κανένα κατάστημα (Βίντεο)

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση που έκανε στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Πάτρα, Κωνσταντίνο Φλαμή και στο ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM, ότι όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν προεκλογικά «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» δεν εννοούσαν μαγαζιά, προχώρησε ο Κ.Σπαρτινός.

Όπως είπε στο Καλημέρα Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, «το λέγαμε αυτό και αναφερόμασταν στην πρώτη κατοικία».

Τόνισε δε ότι και ο ίδιος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, προεκλογικά, τονίζοντας ότι όταν έλεγαν «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», αναφερόντουσαν στους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν για τα σπίτια τους.

Κληθείς να απαντήσει αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, αν δηλαδή προστατεύεται η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, είπε πως «προστατεύεται η Α’ κατοικία, με την επέκταση του νόμου Κατσέλη, που ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση θα τον καταργούσε και στη συνέχεια ήρθε ο νόμος Σταθάκη που τον διεύρυνε».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη μεταμνημονιακή εποχή, λέγοντας ότι «βγαίνουμε από την επιτροπεία των μνημονίων» και σχολιάζοντας τη δήλωση Τσακαλώτου, εκτίμησε ότι ο Υπουργός Οικονομικών «μίλησε για μία παραλλαγή της γαλλικής πρότασης».

Επανερχόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών είπε ότι, πέρα από αυτά που λέγαμε προεκλογικά, έχουμε προχωρήσει στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

«Δεν έχουμε δει, ούτε πρόκειται να δούμε εικόνες Ισπανίας στην Ελλάδα», είπε τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΠΗΓΗ ΑΝΤ1