Μητσοτάκης: Αν ο Τσίπρας πιστεύει σε έξοδο, ας κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο

«Αν πραγματικά ο κ.Τσίπρας πιστεύει ότι ένας κύκλος κλείνει τον Αύγουστο με την έξοδο, ας κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο. Αν θεωρούν ότι τα μνημόνια τέλος, ας ζητήσουν την κριση του λαού. Τον προκαλώ και σήμερα, αν όντως πιστεύει στο αφήγημά του, ας δοκιμάσει την κρίση του λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη σύσκεψη με τους τομεάρχες του κόμματός του.

“Η μισή Ελλάδα, οφείλει στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι άνεργοι περιμένουν να βρουν δουλειά, ενώ οι νέοι εξακολουθούν να καταφεύγουν στο εξωτερικό. Οι συνταξιούχοι αγωνιούν για τις νέες περικοπές. Οι επιχειρηματίες περιμένουν ματαίως να βγούμε από τα capital controls”, υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

“Όλοι μαζί, νέοι και μεγαλύτεροι, εργαζόμενοι και άνεργοι, πληρώνουμε, εδώ και 4 χρόνια, ΦΠΑ που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αύξησαν παντού: από τα καύσιμα & τις συγκοινωνίες, ως τα τρόφιμα και τα τηλεφωνήματα. Όλα αυτά χάριν της δημοσιονομικής φούσκας των «πλεονασμάτων» και της «καθαρής εξόδου»”.

Για το χρέος είπε: “Θυμίζω ότι αυτή η κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα διαγράψει μονομερώς το χρέος. Ακολούθως ότι θα το κουρέψει. Μετά ότι θα το ρυθμίσει. Τελικά πέρασαν 4 χρόνια και δεν έκανε τίποτα και το χρέος παραμένει κοντά στο 180% του ΑΕΠ, δηλαδή 60% του ΑΕΠ υψηλότερο από όταν μπήκαμε στα Μνημόνια. Η ρύθμιση χρέους πρέπει να είναι οριστική. Αυτόματη. Χωρίς νέες δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα. Το είπα χθες και στον κ. Γιούνκερ. Χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά υπαναχώρηση έναντι της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012 που πέτυχε η τότε κυβέρνηση”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υπερβολική υπερφολογόγηση των Ελλήνων και όπως είπε αυτή έφερε τα υπερπλεονάσματα: “Τα υπερπλεονάσματα ήρθαν από την υπερφορολόγηση και τη δραματική μείωση συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και όχι από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Τα υπερπλεονάσματα που γονατίζουν τους Έλληνες και σκοτώνουν την ανάπτυξη δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμούς”.

“Η κυβέρνηση επικαλείται ληγμένα ιδεολογήματα περί ταξικής πάλης. Η πολιτική της, όμως, στρέφεται εναντίον όλων. Ματώνει ζωές στο Ζεφύρι ή στην Κηφισιά. Ενώνει ποινικούς και τρομοκράτες, κλέφτες και κουκουλοφόρους. Εξομοιώνει τα στενά των Εξαρχείων με τα προαύλια των πανεπιστημίων”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε την παραίτηση Κριμιζή από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού: “Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια μπροστά στην απίστευτη αδιαφάνεια στη διαχείριση εκατοντάδων εκατ. ευρώ. “Follow the money” που θα έλεγε και ο κ. Κριμιζής, που παραιτήθηκε προχθές καταγγέλλοντας τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας του ΕΛΔΟ και περιγράφοντας μια παράγκα του διαστήματος”.

“Αυτή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Και την προειδοποιώ επιτέλους να σοβαρευτεί έστω στα εθνικά θέματα. Διότι θα είναι εγκληματικό να επαναλάβει στην εξωτερική πολιτική της χώρας τη ζημία που προκάλεσε στην εθνική οικονομία”, είπε.