«Αστακός» η Μυτιλήνη εν όψει της επίσκεψης Τσίπρα – «Θερμή» υποδοχή του ετοιμάζουν οι κάτοικοι

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί η διήμερη επίσκεψη Τσίπρα στην Μυτιλήνη.

Δεκαεπτά διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται στο νησί και θα είναι σε επιφυλακή για πάν ενδεχόμενο, καθώς πολίτες και φορείς του νησιού έχουν προαναγγείλει «θερμή» υποδοχή στον Πρωθυπουργό.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, αναφερόμενος, όπως χαρακτηριστικά είπε στις «υποτιθέμενες κινητοποιήσεις», για την επίσκεψη του πρωθυπουργό στη Λέσβο, είπε ότι «εκείνοι που αντιδρούν αδικούν τους εαυτού τους».

«Αδικούν τους εαυτούς τους όταν έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν για την ανάπτυξη της Λέσβου. Αδικούν και την κοινωνία. Ας το σκεφτούν καλά τις επόμενες ώρες», ανάφερε.

Ο κ. Ρήγας, έκανε λόγο για μεμονωμένες αντιδράσεις και όπως είπε τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συναντήσει με φορείς.

Για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί, είπε ότι ισχύουν ότι μέτρα είχαν ισχύσει και σε προηγούμενα συνέδρια που ήταν ο Πρωθυπουργός και Υπουργοί.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη 3 Μαΐου, στη Λήμνο και εν συνεχεία στη Λέσβο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στη Μύρινα, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Έπειτα ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου “Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων” για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

18:00 Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

19:30 Κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, « Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.