Μητσοτάκης: Οι υπουργοί μου δε θα προσλαμβάνουν ανεπάγγελτους για να βολέψουν στο Δημόσιο κουμπάρους ή συγγενείς τους

Αποφασισμένος να ξηλώσει το «κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ», όπως και «όλη τη νέα δομή των δεκάδων ειδικών γραμματέων που διόρισαν με εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο για να αλώσουν το κράτος, μαζί με χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θεωρώ τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο κεντρικό μοχλό για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δυημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα: «Δημόσιο με αξιοπρέπεια, Δημόσιο για τους πολίτες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς», καθώς «δεν θα γίνουν απολύσεις».

Υποστήριξε, ωστόσο, ότι ο κανόνας «μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» θα εφαρμοσθεί. Και συμπλήρωσε ότι οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο, όπου υπάρχουν ελλείψεις. «Είναι αδιανόητο σήμερα να πλεονάζουν γιατροί σε αρκετές ειδικότητες και να μην υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό», τόνισε.

«Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί, όπως και όλη η νέα δομή των δεκάδων ειδικών γραμματέων που διόρισαν με εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο για να αλώσουν το κράτος, μαζί με χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους», συμπλήρωσε. «Οι δικοί μου υπουργοί δεν θα προσλαμβάνουν ανεπάγγελτους, για να βολέψουν στο Δημόσιο κουμπάρους ή συγγενείς τους».