Γεροβασίλη: Το αίτημα πρόωρων εκλογών εξελίσσεται σε κωμωδία

Eπίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις θέσεις του στα θέματα του Δημοσίου εξαπολύει η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κληθείσα να σχολιάσει το αίτημα τόσο της Ν.Δ. όσο και του Κινήματος για τις πρόωρες εκλογές, σημειώνει πως «εξελίσσεται σε κωμωδία με ευθύνη της αντιπολίτευσης». Όπως αναφέρει «αυτό που προφανώς φοβούνται είναι ότι, βγάζοντας η κυβέρνηση τη χώρα από τα μνημόνια, έχει αρκετό χρόνο μπροστά της να αποδείξει ότι έκανε τις σωστές επιλογές και ότι έχει βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο και ήδη υλοποιεί. Όσο περνά ο καιρός αυτό γίνεται ολοένα και πιο καθαρό στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, που και βλέπει και συγκρίνει».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ανέκαθεν είχε τους δημοσίους υπαλλήλους ψηλά στην ατζέντα του: «απολύσεις, κοινωνικός αυτοματισμός, τιμωρητική λογική. Όπως, όμως, λέει ο λαός, δεν αλλάζει ο λύκος την προβιά του» λέει χαρακτηριστικά, ενώ κάνει λόγο για εξόφθαλμες αντιφάσεις. «Την ώρα που λένε ότι δεν θα απολύσουν, υπόσχονται κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών και δομών. Την ώρα που μιλούν για υποστελέχωση, υπόσχονται επαναφορά του κανόνα αποχωρήσεων-προσλήψεων στα προ ετών επίπεδα. Το διανοείστε ότι ο κ. Μητσοτάκης μόλις προχτές έγραψε ότι ‘πλεονάζουν γιατροί’;» αναφέρει.

Για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, που για πρώτη φορά θα γίνει ηλεκτρονικά, η αρμόδια υπουργός αναφέρει ότι η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες μέρες και θα ολοκληρωθεί μετά από ένα μήνα. Παρά την απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η κ. Γεροβασίλη δηλώνει βέβαιη στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά και με ευρεία συμμετοχή των υπαλλήλων, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης «είναι πάντα ανοιχτό στον διάλογο για όλα τα θέματα που απασχολούν τη Δημόσια Διοίκηση».

Σχετικά με τον πρώτο κύκλο κινητικότητας για το 2018, σημειώνει ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των υπαλλήλων, ενώ θυμίζει ότι η προθεσμία των αιτήσεων για θέσεις μετατάξεων και αποσπάσεων λήγει αύριο Δευτέρα.

Στα άλλα θέματα της επικαιρότητας και τη σύγκρουση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση η υπουργός επισημαίνει ότι «η διακυβέρνηση της χώρας είναι ευθύνη της εκλεγμένης από τον ελληνικό λαό κυβέρνησης». «Δικό μας μέλημα είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να στηρίξουμε μεταξύ άλλων την υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά και να απομονώσουμε συντεχνίες και συμφέροντα που στο όνομα της επιχειρηματικότητας διεκδικούν ρόλο συγκυβερνήτη» τονίζει.

Κληθείσα να σχολιάσει τα αιτήματα για πρόωρες εκλογές, σημειώνει πως «το ζήτημα των υποτιθέμενων πρόωρων εκλογών εξελίσσεται σε κωμωδία με ευθύνη της αντιπολίτευσης». Όπως λέει, «αυτό που προφανώς φοβούνται είναι ότι, βγάζοντας η κυβέρνηση τη χώρα από τα μνημόνια, έχει αρκετό χρόνο μπροστά της να αποδείξει ότι έκανε τις σωστές επιλογές και ότι έχει βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο και ήδη υλοποιεί. Όσο περνά ο καιρός αυτό γίνεται ολοένα και πιο καθαρό στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, που και βλέπει και συγκρίνει».