Δραγασάκης: Φθάνουμε στο τέλος, αλλά δεν έχουμε κόψει ακόμη το νήμα

Τα stress tests πιστοποίησαν ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ενώ τόνισε ότι η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης θα επισφραγίσει την έξοδο από τα μνημόνια, καθώς και ότι για πρώτη φορά η χώρα αποκτά δικό της αναπτυξιακό σχέδιο για το μέλλον.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ο κ. Δραγασάκης είπε, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, ότι «πιστεύουμε και υπηρετούμε το θετικό σενάριο για τη χώρα, που εξαρτάται από τις δικές μας ενέργειες. Τη θωρακίζουμε όμως για το ενδεχόμενο εξωγενών αναταράξεων».

Όπως τόνισε, δημιουργείται ταμείο – ασπίδα προστασίας, ενώ γίνεται προετοιμασία της ρύθμισης για το χρέος «που θα δίνει προβλεψιμότητα για το μέλλον».

Τόνισε επίσης ότι «έχουμε φθάσει στο τέλος της διαδρομής οριστικής εξόδου από τα μνημόνια», ωστόσο προειδοποίησε ότι «δεν έχουμε όμως κόψει, ακόμη, το νήμα».

Σημείωσε, δε, ότι «χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχουν δυνάμεις που πολεμούν την έξοδο και αυτό φαίνεται από τον εκνευρισμό που φανερώνουν. Έχουμε όμως την εμπειρία πια να τις αντιμετωπίσουμε».