Επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή - Αποφασίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η αναβάθμιση των F16

Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος ενημέρωσε τους βουλευτές για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F 16.

Για το συγκεκριμένο θέμα αντέδρασαν έντονα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν πρώτα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να αποφασίζει και εκ των υστέρων να ζητεί την γνωμοδότηση της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος ζήτησε η ημερήσια διάταξη να μετατραπεί από ενημέρωση σε γνωμοδότηση και είπε στους βουλευτές ότι μπορεί να συνεδριάσει εκ νέου το ΚΥΣΕΑ για να εγκρίνει και τυπικά την αναβάθμιση των F 16, διότι πλέον το ΚΥΣΕΑ μπορεί να αποφασίζει, αφού προηγουμένως έχει γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια επιτροπή.

Διαβάστε εδώ την τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια, στην οποία αναφέρεται πως η ΝΔ συμφωνεί με την αναβάθμιση.

Υπέρ της αναβάθμισης των F 16 τάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα εκτός του ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Συμεών Μπαλής μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «μετά την θετική γνώμη της ΝΔ, και όπως είπε και ο κ,Καμμένος, συγκροτήθηκε μία ισχυρή πλειοψηφία συμφωνίας επί της αρχής και των λεπτομερειών της συμφωνίας και όταν έρθει η αμερικανική απάντηση στην ελληνικό LOA θα γίνει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για να συζητηθεί η αμερικανική απάντηση. Ο κ.Καμμένος είπε ότι έληγε η προθεσμία για την απάντηση και γι’ αυτό συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ έχοντας υπόψη τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής»