Υπόθεση Siemens: Ένοχος αλλά ελεύθερος ο Μαντέλης - Τη γλίτωσε με 5ετή εξαγοράσιμη ποινή σε... δόσεις

Ένοχος αλλά ελεύθερος τελικά ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης για την υπόθεση της «μίζας» των 450.000 γερμανικών μάρκων από την εταιρεία Siemens.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να μειώσει την πρωτόδικη ποινή κατά τρία χρόνια, και να κερδίσει την ελευθερία του, την οποία ωστόσο πρέπει να πληρώσει ακριβά.
Χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα. Ο 73χρονος πρώην υπουργός δεν οδηγήθηκε έτσι στη φυλακή, αλλά θα πρέπει να καταβάλει ποσό που φτάνει τις 140.000 ευρώ. Ο ίδιος ζήτησε «ελάφρυνση» και δοσοποίηση, λόγω της οικονομικής του κατάστασης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό και τα χρήματα θα καταβληθούν σε 32 δόσεις. «Να με ελαφρύνετε γιατί όλα μου τα έσοδα είναι 1.100 ευρώ και με αυτά ζω την οικογένειά μου και πληρώνω τις υποχρεώσεις μου», είπε.

Αντίθετα, ο 80χρονος Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών, οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά θα καταθέσει άμεσα αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο και θα ζητήσει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Στον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, Αριστείδη Μαντά επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με αναστολή.