Κουβέλης: Δεν επιτρέπουμε την οποιαδήποτε αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας

«Δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν. Αλλά δεν επιτρέπουμε την οποιαδήποτε αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, τα οποία είναι καθορισμένα και δεν επιδέχονται την οποιαδήποτε αναθεώρηση, ή όπως λέγεται, “επικαιροποίηση”», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Είναι συγκεκριμένα τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες» σημείωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τα Τρίκαλα.

«Βρίσκομαι στα Τρίκαλα για να επισκεφθώ τη σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών η οποία εδρεύει στην πόλη των Τρικάλων, με μία ταυτόχρονη τις επόμενες μέρες επίσκεψη στο αρχηγείο τακτικής αεροπορίας και στην 110 πτέρυγα μάχης στο νομό Λάρισας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Η χώρα μας είναι μία χώρα της ειρήνης, μία χώρα, που επιδιώκει την ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή. Ταυτόχρονα όμως, η Ελλάδα, με τις ένοπλες δυνάμεις της και με την αποτρεπτική δύναμη που έχει, έχει την ικανότητα, με τη συγκρότησή της, τη δομή της, και το υψηλό φρόνιμα, να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα» κατέληξε.