Ζάεφ μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Έχουμε συμφωνήσει σε λύση - Μένει η έγκριση στο εσωτερικό

Περίπου 1,5 ώρα κράτησε το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια για το ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Δ.Βαλκανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά τη συνάντηση ήταν πολύ καλό και αισιόδοξο.

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στη συνέχεια, υποστήριξε ότι έχουν συμφωνήσει σε λύση και πως μένει η έγκριση στο εσωτερικό των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα ο  κ. Ζάεφ επεσήμανε ότι οι δύο Πρωθυπουργοί πρέπει να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις με τους φορείς και τα πολιτικά κόμματα σε ΠΓΔΜ και Ελλάδα. « Αν δεχτούν, τότε μπορούμε να έχουμε λύση» τόνισε.

Εχουμε καταλήξει σε ένα σενάριο το οποίο θεωρούμε ότι είναι το πιο πιθανό να οδηγήσει σε λύση, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ζάεφ πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα για τα επόμενα βήματα του οδικού χάρτη, ο οποίος θα οδηγήσει σε μια οριστική συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και στα Σκόπια.

Ελπίζω να έχουμε λύση μέχρι τον Ιούνιο, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ζάεφ, ωστόσο , όπως είπε, έχει δημιουργηθεί «μια τόσο καλή άνευ όρων σχέση (με τον κ. Τσίπρα) που ακόμη κι αν δεν γίνει αυτό θα συνεχίσουμε να συζητάμε και μετά τον Ιούνιο».

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, επεσήμανε πως τότε ευελπιστεί ότι η χώρα του θα λάβει και ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ καθώς και πρόσκληση από το ΝΑΤΟ.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή τους συνάντηση:

Με πληροφορίες από την Καθημερινή