Στουρνάρας: Αντί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο έχουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης (βίντεο)

Αντί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο έχουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης τόνισε ο πρώην υπουργός Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis.

Η πλειοψηφία της ειδικής επιτροπής που εξέτασε την υπόθεση της Novartis, υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, επέλεξε να νίψει τας χείρας της αλλά και να σηκώσει ψηλά τα χέρια και να παραδοθεί στη συκοφαντία, αρνούμενη να εξετάσει την υπόθεση.

«Αν και σχεδόν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ζήτησαν να διερευνηθεί η υπόθεση , η κυβέρνηση φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας» είπε για να προσθέσει ότι «αν καλούσαν τους προστατευόμενους μάρτυρες θα αποκαλυπτόταν η ψευδομαρτυρία καθώς και οι αφόρητες πιέσεις που τους ασκήθηκαν για να πουν αυτά που είπαν».

Ο κ. Στουρνάρας μίλησε για δολοφονία χαρακτήρων και για μεθοδεύσεις. Σημείωσε πως «αν η πολιτική πάψει να είναι η τέχνη του πραγματικού και του εφικτού, αν την πολιτική αντιπαράθεση την αντικαταστήσει η σπίλωση των άλλων, τότε όπως έγραψε ο Μαρκ και ο Ένγκελς τη θέση της πολιτικής την καταλαμβάνει η αυταπάτη της πολιτικής».

«Η υπόθεση των κατηγοριών αποτελεί μία σκευωρία με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Μία σκευωρία που πλήττει την ίδια τη Δημοκρατία», σημείωσε ζητώντας για μία ακόμη φορά να αποκαλυφτούν οι μάρτυρες και να διαφανεί αν κάποιοι τους εκβίασαν. Τέλος ζήτησε από όλους τους βουλευτές να υπερασπιστούν το κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Στουρνάρας τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές:

Μη σηκώσετε τα χέρια ψηλά στη συκοφαντία. Μην παραδοθείτε στον ανιστόρητο και επικίνδυνο διχασμό που επιχειρείται με όχημα την «υπόθεση των 10». Υπερασπιστείτε το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία. Έχετε την αποκλειστική από το Σύνταγμα αρμοδιότητα και υποχρέωση, να εξετάσετε σε βάθος την υπόθεση σε όλες της τις διαστάσεις. Σας καλώ να ανταποκριθείτε σ’ αυτήν.

in.gr