Γεννηματά: Ζητάω εκλογές – Κροκοδείλια δάκρυα απ’ τον Τσίπρα για την επίθεση στον Μπουτάρη

«Περιμέναμε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Θα μου πείτε: έχετε και εσείς αυταπάτες;», είπε ρητορικά ρωτώντας στην αρχή της ομιλίας της η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή.

«Αρκετά με τα ψέματα και τα παραμύθια. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ. Η έξοδος οδηγεί σε νέο πρόγραμμα. Ο Αύγουστος οδηγεί σε έναν βαρύ χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά περιέγραψε τη μαύρη τρύπα που δημιούργησε 200 δις κόστος η διαπραγμάτευση το 2015′, αφελληνισμός δημόσιας περιουσίας και παραγωγικής βάσης, εξάντληση της μεσαίας τάξης.

«Ζητάω εκλογές»

«Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Για αυτό ζητάω εκλογές. Γιατί θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους τόπου και του λαού» συνέχισε και προσέθεσε: «Η συγκυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση. Τα έχετε ήδη δώσει όλα: δημόσια περιουσία και τράπεζες με βλάβη για το δημόσιο 25 δις ευρώ. Διαλύσατε το σήμερα, υποθηκεύετε και το αύριο. Η έξοδος είναι τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα».

«Έχετε επιλέξει στρατόπεδο. Υλοποιείται συντηρητικές επιλογές, για αυτό κάνατε μονομέτωπη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία» υπογράμμισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς

«Οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στις φυλακές της Ανδριαανούπολης, η Τουρκία μιλά για κυριαρχία στο Αιγαίο και στο Σκοπιανό προτάθηκε η πλέον αλυτρωτική λύση».

Τα  «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Κατηγορώ την κυβέρνηση Τσίπρα γιατί έπληξαν  τα λαϊκά συμφέροντα στο όνομα της  δήθεν της προάσπισης τους.

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά για τις θλιβερές επιδόσεις του στον τομέα της ανάπτυξης. Κηρύξατε επίθεση  σε κάθε παραγωγική και κερδοφόρα δραστηριότητα. Οδηγήσατε  τους επιστήμονες στο εξωτερικό.

Κατηγορώ  την κυβέρνηση για την παράδοση των τραπεζών  στον  ξένο έλεγχο και στον  ανθελληνισμό τους.

Σας κατηγορώ γιατί φτωχοποίησατε τον ελληνικό λαό, καταστρέψατε την μεσαία τάξη και φτωχοποίησατε τους πιο αδύναμους πολίτες

Κατηγορώ την κυβέρνηση γιατί κατεδαφίσατε το κοινωνικό κράτος, μειώσατε  τις συντάξεις, καταργήσατε  το ΕΚΑΣ, μειώσατε το επίδομα θέρμανσης και διευρύνατε τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά για την συστηματική απαξίωση των θεσμών και την διαρκή υποχώρηση του κράτους δικαίου επί των ημερών του. Από τον ασφυκτικό έλεγχο της δικαιοσύνης μέχρι τις αθλιότητες για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης ο κατάλογος είναι μακρύς και μαύρος.

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά για την επιστροφή του πελατειακού κράτους, βολεύουν ημετέρους ,εχθρεύονται την αξιοκρατία και την αριστεία, διαλύουν την αυτοδιοίκηση.

Κατηγορώ τον κ.Τσίπρα προσωπικά γιατί δίχασε και εξακολουθεί να διχάζει τον ελληνικό λαό στερώντας του το μεγαλύτερο όπλο για το ξεπέρασμα της κρίσης που είναι η ενότητα του».

Κροκοδείλια δάκρυα για τον Μπουτάρη από τον Τσίρπα

Η κ. Γεννηματά είπε πως ο πρωθυπουργός έχυσε «κροκοδείλια δάκρυα» για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη καθώς δεν είχε καταδικάσει στο παρελθόν τον προπηλακισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.