Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008 - Δημαγωγοί στα λόγια, ανίκανοι στη πράξη

Με το θέμα της βίας ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ, στις απειλές της αναρχικής ομάδας σε βάρος του, αλλά και σε αυτή κατά του Γ. Μπουτάρη: «Η καταδίκη πρέπει να είναι ρητή, απόλυτη, χωρίς αστερίσκους και υπεκφυγές. Αυτό πράξαμε από την πρώτη στιγμή».

«Τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες, κύριε Τσίπρα. Δεν θέλετε γιατί έχετε παλιές συγγένειες με τον χώρο και δεν σας το επιτρέπουν», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

 Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008

«Συνειδητοποιείστε ότι είναι αποτέλεσμα της δικής σας αριστερής ιδεοληψίας σαν διαχωρίζετε τη βία. Αν δεν μπορείτε, να παραιτηθείτε. Δεν σας επιτρέπω να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει σχέση με οποιαδήποτε μορφή βίας. Εσείς χαϊδέψατε και αποθρασσύνατε τους Αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες. Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008. Πάντα υπήρχε στην καταδίκη ένα “αλλά””, πρόσθεσε.

«Να πράξετε το αυτονόητο. Όχι μόνο να καταδικάσετε τη βία, αλλά να το αποδείξετε», τόνισε.

Προτιμάτε τις καρέκλες σας

Αναφερόμενος στο ολιστικό σχέδιο του Αλ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέτρεξε στο παρελθόν: «Πριν από δύο χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε τα διαβόητα προαπαιτούμενα. Το μνημόνιο «plus» των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Επειδή ο ψεύτης ντροπή δεν έχει, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα. Μόνο η κα Κατριβάνου είχε την ευθιξία να παραιτηθεί. Όλοι οι άλλοι προτιμήσατε τις καρέκλες σας».

Αδίστακτοι δημαγωγοί στα λόγια και απελπιστικά ανίκανοι στην πράξη

«Κύριε Τσίπρα, γιατί δεν είπατε κουβέντα για αφορολόγητο και συντάξεις; Αυτά που έχετε υπογράψει είναι ένα τέταρτο μνημόνιο που έχει ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας για αρκετά χρόνια ακόμη», υπογράμμισε.

«Είστε αυτό που ήσασταν πάντα. Αδίστακτοι δημαγωγοί στα λόγια και απελπιστικά ανίκανοι στην πράξη», τόνισε.

Αναφερόμενος στην ανεργία, υπογράμμισε: «Μόνο το 4% των ανέργων βρίσκει απασχόληση μέσω του ΟΑΕΔ».

«Τέσσερις στους 10 Έλληνες θεωρούν τη φοροδιαφυγή ως θεμιτή άμυνα κατά της υπερβολικής φορολόγησης. Αυτό καταφέρατε», είπε.

Αόριστο ευχολόγιο με ιδεοληπτικές εμμονές το ολιστικό σχέδιο

Ως «Ένα αόριστο ευχολόγιο με ιδεοληπτικές εμμονές και ασυγχώρητες γενικότητες», χαρακτήρισε το «ολιστικό» σχέδιο Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης. «Είναι ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Ο συγγραφέας του μου δίνει την εντύπωση ότι έκανε αγγαρεία», πρόσθεσε.

«ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βάζουν τη χώρα πάλι στον βούρκο. Βασίζεστε σε ένα απόθεμα, το οποίο πώς προήλθε, αλήθεια; Από νέα συντάξεις που δεν δίνετε, από οφειλές που θα επιστρέφετε και επενδύσεις που δεν υλοποιούνται. Αυτά τα λέτε μαξιλάρι ασφάλειας. Μόνο που την επόμενη μέρα οι αγορές θα είναι ασυτηρές. Το «σωσίβιο» κινδυνεύει να αποδειχτεί τρύπιο στις θάλασσες των αγορών», είπε.

Το μνημόνιο δεν τελειώνει τον Αύγουστο

«Θυμίζω ότι το ΔΝΤ εκτιμούσε το 2014 ότι το χρέος κινείται σε μονοπάτι βιωσιμότητας. Τι λέει το ΔΝΤ στην έκθεση του 2017; Ότι το χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο. Εκτοξεύτηκε το χρέος. Κουβέντα φυσικά για όλα αυτά στο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης. Ενημερώστε μας, κύριε Τσακαλώτε, πόσο νερό βάλατε και σε ποιο κρασί; Υποψιάζομαι ότι κρύβονται νέες δεσμεύσεις που θα βρουν τη θέση τους στον μηχανισμό νέας εποπτείας που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια. Το μνημόνιο δεν τελειώνει τον Αύγουστο, απλώς μεταλλάσσεται», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι δημαγωγοί που υπόσχονταν 13 σύνταξη, λήστεψαν τη 12η και τώρα θα πάρουν και την 11η σύνταξη από τους συνταξιούχους», πρόσθεσε.

«Ήδη έχουν καταγραφεί 1 εκατομμύριο κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί καλά κρατούν. Δεν είπατε κουβέντα για την γενιά των 400 ευρώ, τους οποίους εσείς δημιουργήσατε. Ήρθατε ως προστάτες και τελικά κάνατε τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους», είπε.