Μαξίμου: Το σχέδιο Μητσοτάκη αποτελείται από μνημόνια, απολύσεις, περικοπές και ξεπούλημα (βίντεο)

Σχολιάζοντας τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να μετατοπίσει τη συζήτηση από την οικονομία στην εγκληματικότητα, ενώ σημειώνουν πως “δεν θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. Άρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;”

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης δεν δήλωσε πως θα στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζομένους, που προωθεί η κυβέρνηση, διότι όπως τονίζουν, ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Από το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου δηλώνουν με κάθε τρόπο πως μία βασική διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ είναι η στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους.

Αυτό, άλλωστε, επισημαίνει με ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός:

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πόσα σχολεία θα κλείσετε; Πόσα νοσοκομεία; Πόσους θα απολύσετε;

Να απαντήσει από πού θα καλυφθεί το κενό από τη μείωση της φορολογίας που υπόσχεται ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομία.

«Πόσα σχολεία θα κλείσετε; Πόσα νοσοκομεία; Πόσους θα απολύσετε; Πόσο “πλεονάζον” προσωπικό γιατρών;» τον ρώτησε, ενώ του ζήτησε να απαντήσει εάν επιμένει στην άποψή του περί μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις, αντί για μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση, όπως συμφωνήθηκε μετά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς.