Τσίπρας σε Μπουτάρη: Η Καλυψώ πιο πολλές μάζεψε… (βίντεο)

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας για να συναντήσει τον Γιάννη Μπουτάρη, μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Στις 10:30 έφτασε ο Πρωθυπουργός στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στον αύλειο χώρο του δημαρχείου, τον περίμενε ο Γιάννης Μπουτάρης, μαζί με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Όταν είδε ο Αλέξης Τσίπρας την Καλυψώ Γούλα είπε: «Η Καλυψώ πιο πολλές μάζεψε», αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης το Σάββατο.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έδειξε στον Πρωθυπουργό, τον βοηθό του και τον αστυνομικό που τον συνοδεύει, λέγοντας πως και αυτοί τον προστάτεψαν. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας τους έσφιξε το χέρα, ρώτησε τι γίνεται με τις έρευνες και ανέφερε πως ενημερώθηκε για τρεις ακόμα ταυτοποιήσεις.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο κ. Μπουτάρης, την χαρακτήρισε «οργανωμένη», ενώ πρόσθεσε πως «είναι ευτύχημα ότι δεν θρηνήσαμε θύματα».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε μια φράση του Νίτσε απευθυνόμενος στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης: «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

«Τώρα δήμαρχε βρήκες τον μπελά σου», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Είσαι σύμβολο στη συγκρότηση ενός δημοκρατικού προοδευτικό μετώπου μπροστά σε αυτή τη μαυρίλα και είναι μία μάχη που πρέπει να δώσεις».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε πως πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος «να μπορούμε να μπλοκάρουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μηνύματα ατόμων που προσπαθούν να οργανώσουν τέτοιες επιθέσεις».

Δείτε βίντεο:

Πηγή: thestival – seleo