Περιοδεία στη Θράκη ετοιμάζει ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης - Θα μιλήσει σε Έλληνες Μουσουλμάνους

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την προγραμματισμένη ομιλία του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης (CHP), Μουχαρέμ Ιντζέ, στην Κομοτηνή, λίγες εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των τουρκικών προεδρικών εκλογών.

Όπως έγινε γνωστό, ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί το τουρκικό προξενείο στη μία το μεσημέρι και ακολούθως θα μιλήσει σε μουσουλμάνους της περιοχής, στο κτίριο που στεγάζεται η Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Ξάνθη, ενώ θα μιλήσει και στη νότια Βουλγαρία σε τουρκικής καταγωγής πολίτες.

Είναι αυτονόητο πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις τουρκικές εκλογές, όμως η επίσκεψη αυτή θα χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορευτεί προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες τόσο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και βασικών συνεργατών του και επιτελικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και υπουργών.