Δραγασάκης: Θα χρειαστεί συνολική λύση από την ΕΕ εάν συνεχιστούν οι αναταράξεις στην Ιταλία

Τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και την Ισπανία σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας πως οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν τη χώρα μας, καθώς αυτή έχει τα μέσα για να τις αντιμετωπίσει.

Σημείωσε όμως ότι αν οι αναταράξεις αυτές συνεχιστούν, τότε θα επηρεαστούν οι χώρες της Ευρώπης συνολικά και ενδεχομένως να απαιτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μια συνολική λύση.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε για την οικονομία τόνισε πως «βγαίνουμε από τα μνημόνια κι έτσι αποκτούμε την δυνατότητα να σχεδιάζουμε μόνοι μας το μέλλον μας».

Επίσης επισήμανε ότι η χώρα βγαίνει από μνημόνιο, βγαίνει σε ένα ξέφωτο όπως είπε, αλλά τα προβλήματα και οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν να υπάρχουν. Όσον αφορά το συμπληρωματικό μνημόνιο, τόνισε πως είναι ένας τεχνικός όρος που μπαίνει στο τέλος κάθε αξιολόγησης.

Ο ίδιος πέρασε το μήνυμα πως οι εξωγενείς κίνδυνοι υπάρχουν, αλλά το ζητούμενο είναι πώς να τους αποτρέψουμε, κι αν δεν μπορούμε να τους αποτρέψουμε, τότε να δούμε πώς θα τους αντιμετωπίσουμε.