Βούτσης: Μέχρι τις 14 Ιουνίου θα έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα

Με τη διαδικασία του επείγοντος και το αργότερο μέχρι τις 14 Ιουνίου θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή όλες υποχρεώσεις και τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με την ολοκλήρωση της Τετάρτης αξιολόγησης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μετά τη σημερινή διάσκεψη των προέδρων.

Ο Νίκος Βούτσης απέκλεισε να γίνουν εκλογές εντός του 2018, διότι σε κάθε περίπτωση δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν εντός του 18 οι διαδικασίες για την συνταγματική αναθεώρηση. Όσον αφορά την εναρκτήρια συνεδρίαση για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Βούτσης ανέφερε πως δεν θεωρεί πιθανή την έναρξη της μέχρι τις 16 Ιουλίου, άρα η διαδικασία θα ξεκινήσει από αρχές Οκτωβρίου και μετά.

Ο πρόεδρος στις Βουλής ανέφερε ότι στο κοινοβούλιο θα λειτουργήσουν φέτος τρία εικοσαήμερα θερινά τμήματα τα οποία θε ξεκινήσουν στις 16 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η Βούλη θα διακόψει τις εργασίες της για δύο με τρεις εβδομάδες μέσα στον Αύγουστο.

Κατά τη διάρκεια των θερινών τμημάτων δεν πρόκειται να ψηφιστεί η συμφωνία με τα Σκόπια, ενώ ο Κλεισθένης και το σπάσιμο της Β Αθήνας θα έρθουν στη βουλή πριν τα μέσα Ιουλίου.