Γ. Μπουτάρης: Έξυπνη πολιτική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα

Για τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα αλλά και την επίθεση που δέχθηκε στο Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, μίλησε στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας» που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τον ίδιο και ταυτόχρονα τον ενθάρρυνε να ηγηθεί ενός ευρύτερου δημοκρατικού – προοδευτικού σχήματος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Παράλληλα, ο δήμαρχος ενημέρωσε την ομάδα ότι ο ίδιος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και τα καλά του λόγια σε ό,τι αφορά το έργο της διοίκησης στην πόλη, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε πολιτική στήριξη τέτοιου τύπου είναι ευπρόσδεκτη.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε έξυπνη την πολιτική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οποιαδήποτε στήριξη από κόμματα θα είναι γίνει δεκτή, όπως και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή χωρίς ανταλλάγματα.

Ειδικότερα στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η «Πρωτοβουλία» είναι μία πολύχρωμη και ανοιχτή πολιτική ομάδα κινηματικού χαρακτήρα, η οποία υποστηρίχθηκε σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις από ευρύ φάσμα δυνάμεων του προοδευτικού χώρου και στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσει.

Όσον αφορά την επίθεση που δέχθηκε, κατά την εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, στη δημοτική ομάδα επισημάνθηκε ότι δεν αποτέλεσε αυθόρμητη αντίδραση «πατριωτών», αλλά σχεδιασμένη και οργανωμένη ενέργεια κύκλων της ακροδεξιάς και φασιστικών ομάδων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν θέλησε να περάσει σε ονοματολογία, σημειώνοντας ωστόσο ότι στο άμεσο μέλλον θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων τυφλής βίας .

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε οι ομιλητές τόνισαν ότι η «Πρωτοβουλία» έχει τις αρχές, το πρόγραμμα και τις διαδικασίες της, που εφαρμόζει απαρέγκλιτα από το 2006. Επιλέγει τον υποψήφιό της και είναι ανοιχτή σε προγραμματικές συνεργασίες με όποιες δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου έχουν κοινή στάση.

Τέλος συμφωνήθηκε επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθεί η προγραμματική ανανέωση της «Πρωτοβουλίας» και ο σχεδιασμός δράσεων ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, με τα οποία η παράταξη θα απευθυνθεί στους δημότες της πόλης και θα ζητήσει την εμπιστοσύνη τους για μια ακόμη θητεία, ώστε η Θεσσαλονίκη να παραμείνει μία ανοιχτή και δημοκρατική πόλη.

Πηγή: thestival.gr