Κικίλιας: Η Ν.Δ. δεν δέχεται κανένα αντάλλαγμα στο ονοματολογικό

Η Ν.Δ. δεν δέχεται να προχωρήσει το ονοματολογικό έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα είναι ξεκάθαρη. «Ζητάμε λύση-πακέτο, ονομασία έναντι όλων, άρση του αλυτρωτισμού, αλλαγή Συντάγματος, δεν δεχόμαστε τα περί “μακεδονικού έθνους”» είπε.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως η κυβέρνηση απέτυχε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και προειδοποίησε πως τα αποτελέσματα των πολιτικών σε αυτό το μέτωπο είναι μη αναστρέψιμα.

«Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση και στον τρόπο που αυτή διαπραγματεύεται. Τα οικονομικά θέματα με σκληρή δουλειά και, κυρίως, με μια άλλη πολιτική, μπορούν να διορθωθούν. Έχει κάνει τεράστια ζημιά αυτή η κυβέρνηση, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τη διορθώσουμε και να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια. Τα εθνικά θέματα, όταν γίνονται καταστροφικές πολιτικές, δεν διορθώνονται. Πάρα πολλή μεγάλη προσοχή στα εθνικά μας θέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως αν δεν υπάρχει δεδηλωμένη, καλά θα κάνει η κυβέρνηση να μην προχωρήσει και να μη φέρει το θέμα στη Βουλή. «Η απόφασή μας είναι καθαρή. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει άλλοθι η Νέα Δημοκρατία σε μια μεθόδευση για ένα εθνικό θέμα», τόνισε.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας σημείωσε: «Από 1/1/2019 κόβουν 2 συντάξεις στους αποστράτους μας. Αυτό είναι το “δώρο” του κ. Καμμένου στους ανθρώπους που υπηρέτησαν τη χώρα. Οι 5 φόροι στα ακίνητα συνδέονται με αυτά που έλεγαν προεκλογικά περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, περί επαναφοράς μισθών και συντάξεων στα επίπεδα που ήταν προ κρίσης και περί διαγραφής τραπεζικών δανείων. Έτσι υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού».

Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως «στις προσεχείς εκλογές, ο ελληνικός λαός θα απαντήσει σε αυτούς που προτάσσουν την καρέκλα τους και τον τρόπο με τον οποίο διαβιούν, έναντι του εθνικού συμφέροντος».

Όπως είπε, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορολόγησαν τους πάντες, ενώ η ΝΔ πάση θυσία θα μειώσει τη φορολογία. «Ο κ. Τσίπρας θέλει να τους δίνει επιδόματα πείνας και να προσπαθεί να τους διορίζει ως συμβασιούχους στο Δημόσιο. Εμείς θα αλλάξουμε την εικόνα της χώρας, δημιουργώντας μια παραγωγική οικονομία» κατέληξε.