Τζανακόπουλος: Περιμένουμε από τον Ζάεφ να κάνει το βήμα για να καταλήξουμε σε συμφωνία

Στην πλευρά της ΠΓΔΜ ρίχνει το μπαλάκι η ελληνική κυβέρνηση, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να ξεκαθαρίζει ότι «η μπάλα βρίσκεται στο δικό τους τερέν».

«Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει από τον κ. Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel».

Ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχθηκε, επιπλέον, ότι «δεν μπορεί να προεξοφλήσει τον χρόνο επικοινωνίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ», ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε μέχρι να συμφωνηθούν όλα».

Παράλληλα, διαμήνυσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα, «καταβάλλοντας επίπονες προσπάθειες».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», η λύση που έχει προταθεί από την ελληνική πλευρά, αφορά το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στα σλαβικά.

Ο κ. Τζανακόπουλος, τέλος, κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει μια «καθαρή θέση» σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.