ΣΥΡΙΖΑ: Η δολοφονία της 13χρονης Ρομά φέρνει στο προσκήνιο υφέρποντα ρατσισμό

Μέσω της ανακοίνωσής του για το τραγικό περιστατικό στην Άμφισα με τη δολοφονία της 13χρονης Ρομά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τη δολοφονία της 13χρονης ελληνικής καταγωγής Ρομά στην Άμφισσα, μόλις έναν χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι.

Το τραγικό γεγονός, το οποίο δεν ήταν ατύχημα, ή το αποτέλεσμα μίας «κακιάς στιγμής», φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον υφέρποντα ρατσισμό, τα στερεότυπα και την εχθρότητα εναντίον των Ελλήνων Ρομά, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζει το μεγαλύτερο μέρος τους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα, στη σκιά του τραγικού περιστατικού, υπογραμμίζει ότι «οφείλουμε άμεσα να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αρμονική ένταξη των Ρομά στην κοινωνία και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, κατευθύνσεις στις οποίες στηρίζονται και οι σχετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας. Ταυτόχρονα, πρέπει να αγωνιστούμε μέσα στην κοινωνία, ώστε η περιθωριοποίηση να γίνει σύντομα παρελθόν και να ανοίξει μία περίοδος δημιουργικής συνύπαρξης».