"Βόμβα" Τσαβούσογλου: Διακόπτουμε τη συμφωνία για τους πρόσφυγες - Αντίποινα για τους "οκτώ"

Την απόφαση της Τουρκίας να αναστείλει τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με την Ελλάδα, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, λίγες ώρες μετά την κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας στην οποία έθεσε τις ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στις “Συνεδριάσεις τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης” που διοργανώθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών σε ξενοδοχείο, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από την Αττάλεια, την Ισπάρτα και την περιοχή Μπουρντούρ και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προχώρησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις όταν ρωτήθηκε πως σχολιάζει την απελευθέρωση των Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την συγκεκριμένη απόφαση και πρόσθεσε:

«Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να λύσει αυτήν την κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές.

Γνωρίζουμε όμως ότι έχουν μεγάλη πίεση από τη Δύση, υπάρχει συμφωνία μετανάστευσης με την ΕΕ και έχουμε διμερή συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα, έχουμε σταματήσει τη συμφωνία επανεισδοχής και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας με την Ελλάδα».