Διεγράφη από τη ΝΔ ο Δήμαρχος Άργους, Δημήτρης Καμπόσος

Τη διαγραφή του δημάρχου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, αποφάσισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τις προσβλητικές αναφορές σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στέλνοντας σαφές εσωκομματικό μήνυμα για τις ακραίες θέσεις ορισμένων στελεχών.

«Οι σημερινές αναφορές του δήμαρχου Αργούς Δημ. Καμπόσου για τον Γιάννη Μπουτάρη είναι χυδαίες και απολύτως καταδικαστέες. Με εντολή του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη ετέθη ήδη εκτός κόμματος», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο λόγος οφείλεται στο βίντεο-διάγγελμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δημήτρης Καμπόσος, με προκλητικές αναφορές και ύβρεις κατά του Γιάννη Μπουτάρη, αφήνοντας αντισημιτικά υπονοούμενα όπως «εμείς που δεν φοράμε καπελάκι δεν μπορούμε να λέμε αυτά που πιστεύουμε;».

Ειδικότερα ανέφερε πως «Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων και δεν μπορεί λέει να ταλαιπωρείται ο Μπουτάρης… Ο Μπουτάρης μπορεί να λέει ό,τι θέλει να κάνει εκπομπές μέσα σε πορνεία. Να βρίζει όποιον θέλει, να λέει για τον Καμμένο οτι δεν το γουστάρει τον χοντρό και ότι αν τον δει κρεμασμένο δεν κόβω το σκοινί, ότι θέλει ξύλο ο Μητροπολίτης Πειραιώς και χιλια μύρια άλλα. Χέστηκα εάν έσφαξε ο Κεμάλ τους Πόντιους Έλληνες… Αυτά όλα μπορεί να τα λέει ο Μπουτάρης γιατί φοράει το καπελάκι. Εμείς δεν φοράμε το καπελάκι και επειδή δεν φοράμε καπελάκι δεν μπορούμε να τα λέμε και πρέπει να μας επιτίθενται όλοι».

Συνεχίζοντας με το εξής προκλητικό ύφος: «Ποιος είπε να τον δείρουν αυτόν τον φουκαρά τον γέρο; Και να τον έβλεπαν να τον δέρνουν, ο οποιοσδήποτε θα πήγαινε να τον προστατεύσει. Ένας άνθρωπος 90 χρονών ο οποίος έχει ταραγμένο νου. Όταν έδινε τις συνεντεύξεις μέσα από τα μπουρδέλα ήταν καλά ε; Ή μήπως δεν πρέπει να τα λέμε ούτε αυτά; Έχει προσβάλει την Θεσσαλονίκη βάναυσα αυτός ο άνθρωπος. Και θέλω να δω το αποτέλεσμα αυτού του λαού εκεί πάνω τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές. Είμαι περίεργος να το δω, αλλά καπελάκι είναι αυτό στο κεφάλι. Όποιος το φοράει το καπελάκι τον ηρωποιούν. Εγώ θα μιλάω για την πατρίδα μου, θα μιλάω συνέχεια για την πατρίδα μου, και θα την υπερασπίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις. ’Έστω κι αν μείνω μοναχός μου στο τέλος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες αθλιότητες του Δ. Καμπόσου εναντίον του Γ. Μπουτάρη

Νωρίτερα, πριν την πραγματοποίηση της διαγραφής, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, ασκώντας δρυμία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ανεπαρκή αντανακλαστικά. Παράλληλα γίνεται λόγος για “ομηρία ΤΟΥ από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

“Το νέο ακροδεξιό παραλήρημα και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί του δημάρχου Άργους και μέλους της ΠΕ της ΝΔ Δ. Καμπόσου εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης κάλυψαν το στέλεχος της ΝΔ για την πανηγυρική του ανάρτηση για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης και δεν τον διέγραψαν, παρά μόνο ανακοίνωσαν ότι θα κληθεί σε απολογία.

Μετά το σημερινό  βίντεο, θα συνεχίσει να προσφέρει κάλυψη σε αυτές τις χυδαιότητες ο κ. Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας την ομηρία του από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ;

Παρακολουθείστε το επίμαχο βίντεο με την παρέμβασή του Δημήτρη Καμπόσου, που οδήγησε στη διαγραφή του: