Σκοπιανό: Νέα καθυστέρηση από τον Ζάεφ - Αντί να τηλεφωνήσει έβγαλε ανακοίνωση

Νέα καθυστέρηση στο θέμα της ονομασία της ΠΓΔΜ έρχεται από την πλευρά της γείτονος χώρας.

Ενώ όλοι ανέμεναν το τηλεφώνημα από τον Ζόραν Ζάεφ εντός του Σαββατοκύριακου. αιφνιδίως εξέδωσε ανακοίνωση όπου σημειώνει ότι είναι αναγκαίο να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της.

Ακόμη σημειώνει ότι οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος.

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα» αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ .

Από την άλλη πλευρά, η σκοπιανή ιστοσελίδα Telma επικρίνει τη στάση του Ζόραν Ζάεφ, με δημοσίευμα που έχει τίτλο: «Η προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις λήγει και ο πρωθυπουργός σιωπά».

Οπως σημειώνει, την ώρα που οι ΗΠΑ έδωσαν «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση των Σκοπίων να έχει κλείσει η συμφωνία για το όνομα μέχρι τις 9 Ιουνίου, ο Ζάεφ φιλοξενεί βραβευμένους φοιτητές για την καινοτομία και για πρώτη φορά δεν σταμάτησε κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.