Καμμένος: Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό - Ο λαός της ΠΓΔΜ δεν θα την δεχτεί

«Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν συμφωνούμε και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την συμφωνία για το Σκοπιανό”, είπε στην έναρξη της ομιλίας του στην έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Προέβλεψε μάλιστα πως η συμφωνία δεν θα γίνει αποδεκτή από τους σκοπιανούς, εξηγώντας ότι «είναι μια συμφωνία που δεν θα αποδεχθεί εύκολα ο Πρόεδρος της πΓΔΜ. Στην συνέχεια θα υπογραφεί η συμφωνία αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να ψηφισθεί από την Βουλή των Σκοπίων. Θα πρέπει είπε να γίνει δημοψήφισμα να επανέλθει στην Βουλή με τα 2/3 και τότε θα έρθει στην Βουλή».

«Εγώ ρισκάρω να πω ότι ο λαος της ΠΓΔΜ δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί αυτή την συμφωνία. Καλώ τα άλλα κόμματα να ξεκαθαρίσουν την θέση τους, κυρίως τη ΝΔ.», είπε επίσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Η δική μας θέση είναι ότι, αφού γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να συγκλιθεί και συμβούλιο πολιτικών αρηχγών για να αλλάξει την απόφαση του 1992».

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η συμφωνία να γίνει δεκτή είτε από δημοψήφισμα είτε από την πλειοψηφία της βουλής των Σκοπίων».