Η ατάκα Τσίπρα σε Ρέγκλινγκ: Αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δύο σκακιέρες

Mε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, συναντήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την συμφωνία με τα Σκόπια, με τον Πρωθυπουργό να του αναφέρει πως επιθυμεί μία αντίστοιχα θετικά εξέλιξη και στο πεδίο της οικονομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δύο σκακιέρες, γιατί έχουμε ταυτόχρονα τις διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά όσο και για το θέμα του ονόματος. Ελπίζω πως όπως εχθές είχαμε μία καλή λύση έτσι και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την καλύτερη λύση για το πιο σημαντικό ζήτημα των τελευταίων ετών για τη χώρα. Έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία οριστική λύση που θα είναι αντάξια των θυσιών των Ελλήνων μία λύση κοντά στα θέλω της Ευρώπης».

Ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σημείωσε: «Θα χρειαστεί ακόμη περισσότερη δουλειά από την πλευρά σας, αλλά πιστεύω κι εγώ πως η ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία».