Καρφιά Μπακογιάννη κατά Σαμαρά και Άδωνη - Διαμάχη με Κοτζιά για τα... πτυχία τους (βίντεο)

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο Κοινοβούλιο, χαρακτήρισε «κακή» τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και τον πρώην πρωθυπουργό.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο μόνος ηγέτης που διαπραγματεύτηκε για το καλό της πατρίδας. Με μέτρο και λογική υπερασπίστηκε το εθνικό συμφέρον με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Όλοι όσοι προσεγγίζουμε το θέμα ψύχραιμα και νηφάλια, συμφωνούμε ότι όχι μόνο μπορούσαμε, αλλά έπρεπε από τις αρχές του 1990 να είχαμε βρει λύση. Όμως, τότε, δυστυχώς, μας κάλυψε το κύμα του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας. Κέρδισε ο τυχοδιωκτισμός. Κέρδισε ο καιροσκοπισμός», τόνισε ρίχνοντας έμμεσα τα βέλη της προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις του 2008: «Στόχος της στρατηγικής μας το ήταν να μην γίνει το Σκοπιανό θέμα εσωτερικής αντιπαράθεσης. Για αυτό ενημέρωσα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πριν ξεκινήσουμε τη διεθνή εκστρατεία εν όψει του Βουκουρεστίου. Για αυτό καταθέσαμε το σχέδιό μας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με πρόεδρο, μάλιστα, κατά ιστορική ειρωνεία, τον κ. Καμμένο. Εκεί εξασφαλίσαμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, εκτός βεβαίως του ακραίου ΛΑΟΣ». Τότε, ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματους του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Κόντρα με Κοτζιά

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε στην ομιλία της ότι παρακολουθεί τον κ. Κοτζιά να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση εγγράφων για το Σκοπιανό. Όπως είπε, είναι γνωστή η λογική της Στάζι, προσθέτοντας ότι ο κ. Κοτζιάς έχει εμπειρία από την αλήστου μνήμης συνεργασία του με το καθεστώς Χόνεκερ.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του κ. Κοτζιά, ο οποίος έκανε λόγο για «ύβρεις συγκεκριμένου περιοδικού, που διασυνδέεται με την κυρία Μπακογιάννη» και για τις οποίες το περιοδικό έχει καταδικαστεί. «Την καλώ είτε να της πάρει πίσω, είτε να δεχθεί την άρση της ασυλίας της στο Κοινοβούλιο», τόνισε.

«Με μεγάλη χαρά. Ελάτε, κύριε Κοτζιά, να δούμε ποιος στην Ανατολική Γερμανία έγραφε βιβλία, πότε τα έγραφε τα βιβλία, με ποιους συνεργαζόταν. Εδώ είμαστε. Κάντε μου μήνυση κι εγώ θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου αμέσως», είπε η βουλευτής της ΝΔ.

«Επανέλαβε την ύβρη για να αποπροσανατολίσει από τα χάλια του κόμματός της. Την ίδια μέρα που δημοσίευσαν την ύβρη, δημοσίευαν τις δηλώσεις Στάϊνμάιερ για το πώς μέναμε στη Φρανκφούρτη. Βιβλίο μου, που έχω καμάρι που το συνέγραψα με καθηγητή του πανεπιστημίου της Βρέμης υβρίζεται από περιοδικό που ενδεχομένως να χρηματοδοτείται από την οικογένεια», απάντησε ο υπουργός.

«Αυτό που αμφισβητώ είναι ότι δεν είστε καθηγητής στο Χάρβαρντ και την Οξφόρδη και το φάγατε. Κάντε μου μήνυση» ανταπάντησε η Κα Μπακογιάννη.

«Είμαι εκλεγμένος μέλος στην Οξφόρδη. Στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου έχω κάνει επισκέπτης Καθηγητής. Για το Χάρβαρντ δεν είπα ποτέ ότι είμαι καθηγητής αλλά ερευνητής. Η κ. Μπακογιάννη να μας πει πως απέκτησε το πτυχίο της» σημείωσε στο τέλος ο κ.Κοτζιάς.