Παπαγγελόπουλος: Δεν είναι αρμοδιότητα των δικαστηρίων η χάραξη εξωτερικής πολιτικής

Την απόφαση του Αρείου Πάγου, την οποία δημοσίευσε σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος σχολίασε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος:

“Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται για να σωθεί, εδώ έχουμε ένα ναυάγιο της επιχειρηματολογίας. Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρεται σε θέμα που ενισχύει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης. Η απόφαση μιλάει για την ύπαρξη ή μη μακεδονικής μειονότητας. Επιπλέον στο δικαιικό μας σύστημα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων των δικαστηρίων η χάραξη εξωτερικής πολιτικής”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός και συνέχισε:

“Αν είχαμε μία απόφαση αμετάκλητη του Αρείου Πάγου που έκλεινε το θέμα γιατί να μην την κάνουμε εκτελεστή, να τη στείλουμε στα Σκόπια και να μη χρειάζεται άλλο να διαπραγματευόμαστε. Ο Άρειος Πάγος έχει αναλύσει ένα νομικό θέμα, αν ήταν νόμιμη ή όχι η εγγραφή ενός σωματείου στα αντίστοιχα βιβλία του Πρωτοδικείου, δεν είχε αρμοδιότητα να εξετάσει ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Προς θεού, δεν θα αποφασίζουν τα δικαστήρια για θέματα ιστορίας και εξωτερικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν δικαστικές αμετάκλητες αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική και για την ιστορία. Άλλωστε η συμφωνία δεν μιλά πουθενά για μακεδονική εθνότητα και μακεδονικό έθνος”.