Ζάεφ: Από τον Αριστοτέλη στη... γραβάτα του Τσίπρα

“Αξιότιμε φίλε Αλέξη”, είπε ο Ζόραν Ζάεφ, ξεκινώντας την τοποθέτηση του και χαιρέτησε τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στην τελετή. «Καλή μας τύχη» ευχήθηκε. Σήμερα θέτουμε τέλος σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, σημείωσε.

“Δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα χωρίς θάρρος”, είπε ο κ. Ζάεφ χρησιμοποιώντας αποφθέγματα του Αριστοτέλη, του δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας τη συμφωνία των δύο χωρών.

«Βάλαμε τέλος σε μακροχρόνια προβλήματα που επιδείνωναν τις διμερείς σχέσεις» επεσήμανε.

“Από αυτές τις τρεις δεκαετίες διδαχτήκαμε σημαντικά πράγματα”, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να διδασκόμαστε από την ιστορία.

«Οι χώρες πρέπει να ζουν σε ειρήνη γιατί διαφορετικά υποφέρει ο κόσμος. Η συμφωνία αποτελεί ενθάρρυνση για τη βελτίωση των σχέσεων και της ζωής των πολιτών» τόνισε και τόνισε ότι «οικοδομούμε φιλία μεταξύ των δύο χωρών, θα είμαστε εταίροι και σύμμαχοι».

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο Ζόραν Ζάεφ έβγαλε τη γραβάτα του και την έδωσε ως δώρο στον Αλέξη Τσίπρα, λίγα δευτερόλεπτα πριν τις αναμνηστικές φωτογραφίες με τις αντιπροσωπείες των δυο χωρών και τους διεθνείς αξιωματούχους.