Για συμφωνία-έμπνευση μίλησε η Φεντερίκα Μογκερίνι

Από το Οτέσοβο, όπου μετέβησαν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Σκοπίων, αφού υπεγράφη στις Πρέσπες η συμφωνία για το όνομα της FYROM, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, έστειλε το δικό της ενωτικό μήνυμα για τις δύο χώρες, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία συμφωνία-έμπνευση για πολλούς.

Πόκειται για “Mια πολύ καλή ημέρα και για τις δύο χώρες και την Ευρώπη”, ανέφερε η Φεντερίκα Μογκρρίνι.

“Θα έχoυμε μια πηγή έμπνευσης για πολλούς”, επεσήμανε, ενώ χαρακτήρισε το γεγονός ως “μια ιστορική στιγμή για όλους μας”.

Η κ. Μογκερίνι, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Θυμάμαι πολύ καλά τα πρώτα βήματα μεταξύ των δύο πρωθυπουργών και των υπουργών Εξωτερικών τους οποίους θέλω να συγχαρώ. Τα καταφέραμε χάρη στην αφοσίωση, τη δέσμευση και την ελπίδα που εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών. Είμαστε εδώ για να ευχαριστήσουμε τις δύο πλευρές, μας έκαναν υπερήφανους καταφέρνοντας να βρουν μια λύση μέσω της διπλωματίας.

«Αυτή η συμφωνία μας δείχνει τον δρόμο ότι οποιοδήποτε θέμα μπορεί να επιλυθεί με θετικό τρόπο μέσω της ηγεσίας και του θάρρους. Θα είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε βήμα της εφαρμογής για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η διαδικασία. Είναι ιστορική στιγμή για όλους μας».