Πηγές Μαξίμου: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης αν δεσμεύτηκε για μη ακύρωση της συμφωνίας

Εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις σημερινού δημοσιεύματος της FAZ σχετικά με τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συμφωνία για το ονοματολογικό ζητούν πηγές από το Μαξίμου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της FAZ, «πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό».

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.

Σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».

Με βάση όλα αυτά, καλούν τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει με παρρησία, αρχικά εάν ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως «δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό» και κατ’ επέκταση αν ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ «προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».

«Εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος αλλά και τσάμπα μάγκας» καταλήγουν.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα της FAZ

Το επίμαχο δημοσίευμα ανέφερε, επικαλούμενο πηγές από το Βερολίνο, ότι «ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία για το ονοματολογικό». Δικαιολογώντας τη στάση του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε, πάντα σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».