Καραμανλής: Ανίκανη η κυβέρνηση να ξεκινήσει τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η χώρα

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση και στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, άσκησε ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής, για τον ΒΟΑΚ.

«Για άλλη μια φορά, ο κ. Σπίρτζης εξαγγέλλει την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Ο ΒΟΑΚ -που βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα- δημοπρατείται χωρίς εγκεκριμένες μελέτες και με μία διαδικασία που μόνο πρόσθετες καθυστερήσεις θα προκαλέσει», σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Επίσης ο βουλευτής της Ν.Δ πρόσθεσε πως «και σε αυτήν την περίπτωση, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να ξεκινήσει τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η χώρα. Το μόνο που κάνει είναι να κόβει κορδέλες έργων που υλοποίησαν άλλοι».

Οι δηλώσεις του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη για το έργο:

«Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης αφορά στον ΒΟΑΚ και είναι έργο από μία κυβέρνηση η οποία δεν λέει λόγια, δεν κοροϊδεύει τους πολίτες, μα πάνω από όλα δεν ακολουθεί την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες αποσπασματικά και λανθασμένα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα δρόμο που να συνδέει όλη την Κρήτη, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν», τόνισε  ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχε εχθές με τον περιφερειάρχη Κρήτης και τους δημάρχους του νησιού.

«Δεν είναι λόγια, οι διαδικασίες ξεκίνησαν για ένα έργο αναπτυξιακό με κοινωνική διάσταση που θα προσφέρει ασφάλεια. Η δέσμευση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης υλοποιείται. Στόχος μας ήταν να σταματήσουμε τον αποσπασματικό σχεδιασμό, να υπάρχει ολιστική αντιμετώπιση του ΒΟΑΚ και ως εκ τούτου έχοντας πλήρη γνώση για τις άμεσες ανάγκες του νησιού των πολιτών, των επιχειρήσεων, επιλέξαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και δεύτερον να εκπονηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει την οριστικοποίηση του σχεδιασμού και των αναγκαίων μελετών για τα τμήματα από το Καστέλλι Χανίων και από Άγιο Νικόλαο σε Σητεία» σημείωσε.

Ο υπουργός είπε πως όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα γνωρίζουν για το σύνολο των μελετών και όλης της διαδικασίας, των χωροταξικών και περιβαλλοντικών σχεδιασμών και της πορείας του έργου, «το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με άναρχη ανάπτυξη, και θα μπορούν να έχουν λόγο, κυρίως όμως θα μπορούν με δεδομένο τη γνωστοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων της εξέλιξης του έργου, να ελέγχουν το υπουργείο» συμπλήρωσε.