Προκαλεί Τούρκος βουλευτής: Η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα-Αυτό θα αλλάξει στις 24 Ιουνίου

Σε νέα προκλητική δήλωση, όσον αφορά στα ελληνικά νησιά και το Αιγαίο, προέβη ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Χαλούκ Πεκσέν. Με σχετική ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή ο βουλευτής ανέφερε ότι η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι αδράνησε και έμεινε σιωπηλό. Υποσχέθηκε δε
ότι, όταν το κόμμα του έρθει στην εξουσία, θα επαναφέρει τις “κόκκινες γραμμές” για το Αιγαίο που το AKP έσβησε και μάλιστα πιο έντονες.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Πεκσέν κατηγορεί το κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ) ότι μένει σιωπηλό και αναφέρει ότι μετά τις 24 Ιουνίου που θα έρθει το κόμμα του και ο Μουχαρέμ Ιντσέ στην εξουσία, οι κόκκινες γραμμές τις οποίες έσβησε το ΑΚΡ θα επανέλθουν πιο έντονες.

Παράλληλα, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η Ελλάδα αψήφησε τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και το ΑΚΡ το αγνόησε. Επί εξουσίας του ΑΚΡ έχουν αρθεί οι κόκκινες γραμμές που ίσχυαν για χρόνια, 18 νησιά μας κατακτήθηκαν από Ελλάδα και το ΑΚΡ έμεινε σιωπηλό».

Η Ελλάδα, ισχυρίζεται περαιτέρω, «εξόπλισε τα νησιά των οποίων απαγορεύεται ο εξοπλισμός, κάνοντας μάλιστα και ασκήσεις. Και πάλι το ΑΚΡ έμεινε σιωπηλό. Τώρα βλέπουμε ότι η Ελλάδα ανέβασε στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά της ύδατα, αντίθετα με όλους τους διεθνείς κανόνες και πάλι το ΑΚΡ σιωπά».

Σύμφωνα με τον κ. Πεκσέν αυτή η εικόνα στις 24 Ιουνίου θα αλλάξει. «Θα φέρουμε ξανά πιο έντονες τις κόκκινες γραμμές που έσβησε το ΑΚΡ και θα υπερασπιστούμε χωρίς δισταγμό τα εθνικά μας συμφέροντα», δηλώνει.