Νίκος Παππάς: Τέλος σε 27 χρόνια ανομίας – Η συνταγματικότητα νίκησε (video)

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μετά την ανακοίνωση του ΕΣΡ για τους οριστικούς προεπιλεγέντες για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Νίκος Παππάς στην ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι, μετά από 27 χρόνια ανομίας στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο, η Ελλάδα αποκτά επιτέλους τηλεοπτικούς σταθμούς με νόμιμες άδειες και η ολοκλήρωση της προσπάθειας δημιουργεί αίσθημα δικαίωσης στους πολίτες και τους εργαζόμενους που απαίτησαν από την κυβέρνηση, να δημιουργήσει τις συνθήκες για την ιστορική αλλαγή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παππά έχει ως εξής:

«Η σημερινή μέρα αποτελεί, αναμφίβολα, μια σπουδαία, μια ιστορική μέρα για τα τηλεοπτικά πράγματα στην Ελλάδα. Ο νόμος 4339/2015 και το Σύνταγμα εφαρμόζονται.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων εφαρμόζονται Μετά από 27 χρόνια ανομίας και παράνομης αξιοποίησης ενός δημόσιου αγαθού, του φάσματος, μετά από τρία χρόνια επίμονων προσπαθειών να τεθεί ένα πλαίσιο νομιμότητας σε έναν άναρχο -κατ’ επιλογή, δυστυχώς, των προηγούμενων κυβερνήσεων- χώρο, η Ελλάδα αποκτά επιτέλους τηλεοπτικούς σταθμούς με νόμιμες άδειες.

Ο διαγωνισμός, τον οποίο ορισμένοι πολιτικοί χώροι δεν επιθυμούσαν να ολοκληρωθεί, προστατεύοντας συγκεκριμένα συμφέροντα, ολοκληρώθηκε.

Κάθε σταθμός οφείλει να καταβάλει το υψηλό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ, να διατηρήσει 400 θέσεις εργασίας κατ’ ελάχιστο, να λειτουργεί σε σύγχρονες τεχνολογικές εγκαταστάσεις και, βεβαίως, να παράγει πρωτότυπο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα, όπως προβλέπει η πάρα πολύ αυστηρή νομοθεσία.

Η ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, δημιουργεί αίσθημα δικαίωσης.

Και σε όσους εργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση και στους πολίτες, αλλά και στους εργαζόμενους που απαίτησαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να δημιουργήσει τις συνθήκες για την ιστορική αυτή αλλαγή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Η στείρα άρνηση ηττήθηκε. Η Πολιτεία ρύθμισε.

Η συνταγματικότητα νίκησε».

 

Ακολουθεί το σχετικό tweet του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής,Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης: