Παύλος Χρηστίδης: Ο χρόνος για τις εκλογές μετράει αντίστροφα

Στην εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου “Τώρα” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ήταν καλεσμένος σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

O Παύλος Χρηστίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι “Το να έχουμε μια διαφορετική άποψη δεν πρέπει να ποινικοποιείται. Θέλουμε να προχωρήσουμε όλοι όσοι είμαστε μέχρι σήμερα μαζί και πολλοί ακόμα.” ερωτηθείς για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής.

“Δεν γινόμαστε ΠΑΣΟΚ Plus. Είμαστε το Κίνημα Αλλαγής, με συνδιαμόρφωση όλων των χώρων που συμμετέχουν και φυσικά με τους πολίτες με τους οποίους μιλάμε και τους ακούμε και τους αφουγκραζόμαστε.” συμπλήρωσε ο Πάυλος Χρηστίδης, επισημαίνοντας πως “Αυτά που μας ενώνουν είναι παραπάνω από αυτά που μας χωρίζουν.”.

Αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών, σημείωσε πως οι πολίτες δεν ανέχονται άλλο τα ψέματα, ενώ χαρακτήρισε το 2018 εκλογική χρονιά.

 

Το σχετικό tweet με βίντεο από την τοποθέτησή του:

Αναλυτικά, τα σημεία τοποθέτησης του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής:

 

Για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής

Προφανώς και θα συνεχίσει να υφίσταται Κίνημα Αλλαγής. Αυτή είναι η εντολή που μας έδωσαν 212.000 συμπολίτες μας λίγους μήνες πριν. Όλα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής γυρνούν ανά την Ελλάδα και πραγματοποιούν εκδηλώσεις που γεμίζουν τις αίθουσες, γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι πρέπει να απαλλαγούμε από μία κυβέρνηση που είναι καταστροφική.

Γνωρίζαμε από την αρχή πως έχουμε διαφορετικές αφετηρίες και υπάρχουν πολλά πολιτικά ρεύματα που εκφράζουν απόψεις. Το να έχουμε μια διαφορετική άποψη δεν πρέπει να ποινικοποιείται. Θέλουμε να προχωρήσουμε όλοι όσοι είμαστε μέχρι σήμερα μαζί και πολλοί ακόμα.

 

Για το Σκοπιανό

Είμαστε υπέρ μιας λύσης αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης. Δυστυχώς, ήρθε μία συμφωνία στη Βουλή που έχει παραπάνω προβλήματα από αυτά που επιλύει. Αναφορικά και στη γλώσσα και στην εθνότητα, υπάρχουν κάποιες επισημάνσεις που, δυστυχώς, 24 ώρες μετά αφότου κατατέθηκαν, είδαμε τον κ. Ζάεφ να τις επιβεβαιώνει απευθυνόμενος στο λόγο του σε Έλληνες, Μακεδόνες και Ευρωπαίους. Σε αυτά τα ζητήματα, λοιπόν, εμείς συζητάμε και συνδιαμορφώνουμε. Φυσικά, η Πρόεδρος και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έχει την ευθύνη να εκφράζει την άποψη της παράταξης, οι υπόλοιπες απόψεις και βέβαια είναι σεβαστές.

 

Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής

Δεν γινόμαστε ΠΑΣΟΚ Plus. Είμαστε το Κίνημα Αλλαγής, με συνδιαμόρφωση όλων των χώρων που συμμετέχουν και φυσικά με τους πολίτες με τους οποίους μιλάμε και τους ακούμε και τους αφουγκραζόμαστε.

Η Φώφη Γεννηματά έχει ευθύνη απέναντι στους Έλληνες Πολίτες και τον κόσμο της παράταξης να τοποθετηθεί. Αυτή είναι η οποία εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής. Απέναντι και στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και απέναντι και στο Πολιτικό Συμβούλιο, Όργανο το οποίο η ίδια δημιούργησε, αμέσως μετά την εκλογή της και έχει ιδιαίτερη σημασία το πώς η αρχηγός του τοποθετείται.

Εμείς ακούμε όλες τις απόψεις, ωστόσο δε δεχόμαστε υποδείξεις από κανέναν, ούτε από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Είναι καλό να ευχόμαστε παγκόσμια αγάπη και ειρήνη, πρέπει όμως να δούμε τη συμφωνία στην ουσία, αυτή καθαυτή. Έχει δύο τρία πολύ κρίσιμα σημεία που δημιουργούν τετελεσμένα από τα οποία δύσκολα θα μπορέσουμε να βγούμε τα επόμενα χρόνια.

Στα εθνικά θέματα και την εξωτερική μας πολιτική δεν διαπραγματευόμαστε για να ανακουφιστεί κάποιος ή να βάλει κάποιος στο ζύγι τα οικονομικά και τα εθνικά μας ζητήματα. Είμαστε πάντα απέναντι στις συνωμοσίες αλλά υπάρχει ένα κλίμα που μας δημιουργεί εντύπωση και θα θέλαμε να διαψευστεί. Υπάρχει ένα κλίμα που λέει ότι κάποιοι περιμένουν να πάρουν κάτι σε οικονομικό επίπεδο, απέναντι σε αυτά τα οποία συμφώνησαν για το Σκοπιανό. Εμείς ευχόμαστε, πάντως, αυτό να μην ισχύει.

Όλοι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής αναγνωρίζουν τις μικρές και απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη συμφωνία. Έχουμε ένα χρέος απέναντι στους Έλληνες πολίτες και την ιστορία της πατρίδας μας, αυτήν εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά και τα υπόλοιπα μέλη, προφανώς, καλόπιστα καταθέτουν την πρότασή τους και την σκέψη τους. Ωστόσο είναι στην ευχέρεια της Προέδρου το πώς θα τις εκφράσει και πώς θα εκπροσωπήσει την παράταξη στη Βουλή. Αντιλαμβανόμαστε το μήνυμα του κόσμου και της ιστορικής ευθύνης απέναντι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προχωρήσουμε μαζί. Αυτά που μας ενώνουν είναι παραπάνω από αυτά που μας χωρίζουν. Μπήκαμε σε μια διαδικασία που ήταν εντυπωσιακή κι αυτή την εντολή δεν μπορεί κανείς να την αφήσει στην άκρη. Δεν πιστεύουμε ότι θα κάνει κανείς τη χάρη στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα να τραυματίσει την παράταξη, η οποία γίνεται μέρα παρά μέρα πρωταγωνιστής. Αυτό είναι που θέλει και η βάση, μας θέλουν όλους στην πρώτη γραμμή ενωμένους, με καθαρή άποψη, για να λύσουμε προβλήματα.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα και έχουν υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και εμείς έχουμε υποχρέωση να αλλάξουμε τη σημερινή κατάσταση.

 

Για την επόμενη μέρα μετά τις εθνικές εκλογές

Το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε ένα μεγάλο και πλειοψηφικό κόμμα, το οποίο είχε προοδευτικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά και αυτό η Φώφη Γεννηματά το γνωρίζει πολύ καλά. Είναι, άλλωστε, και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θέλουμε να εκφράσουμε και στο σήμερα και στο αύριο. Δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το δεύτερο κόμμα κι αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβανόμαστε μετά τις τούμπες που κάνει σε όλα τα μέτωπα.

Την ημέρα που ο κ. Τσίπρας πανηγύριζε για τη συμφωνία ο κ. Καμμένος έκλαιγε και του έδινε εντολή δύο μέρες μετά από αυτό να υπογράψει στις Πρέσπες. Αυτό χτυπά πλέον εκτός από τις τσέπες και την αξιοπρέπεια του πολίτη.

Εμείς έχουμε ένα προγραμματικό πλαίσιο, θα καταθέσουμε την πρότασή μας και θέλουμε ισχυρή και καθαρή εντολή για να κάνουμε τις απαραίτητες τομές και μεταρρυθμίσεις. Με όποιο κι αν είναι πρώτο κόμμα θα συζητήσουμε αυτό το πρόγραμμα και θέλουμε καθαρές απαντήσεις. Δε θέλουμε ένα νέο άθροισμα «κουκιών» γιατί αποδείχθηκε αναποτελεσματικό να δημιουργείται μία ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση που πετάει βότσαλα στο νερό και χαλάει την κοινωνική ισορροπία. Θέλουμε όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν ότι πρέπει να βγούμε με ασφάλεια από την κρίση, να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Εμείς την εντολή που θα μας δώσουν οι πολίτες θα τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να γίνουμε πρωταγωνιστές και να αποτελέσουμε την υπεύθυνη δύναμη που μετά τις επόμενες εκλογές θα πρωταγωνιστήσει, για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση.

 

Για τον «Κλεισθένη» και το Σύνταγμα

Ο «Κλεισθένης» είναι ένας νόμος τρομακτικός για την Αυτοδιοίκηση και πρέπει να τον πάρουν πίσω. Με τη στρατηγική που έχει χαράξει ο κ. Σκουρλέτης αποδεικνύει σε όλους ότι το μοναδικό που τους ενδιαφέρει ως ΣΥΡΙΖΑ, είναι να βρουν κομματικό αποκούμπι στην αυτοδιοίκηση. Το τελευταίο πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης είναι ο τρόπος εκλογής των αυτοδιοικητικών. Αυτός ο νόμος δεν εξυπηρετεί ούτε την οικονομική αυτονομία των δήμων, ούτε τη διοικητική τους λειτουργία, διογκώνει τα προβλήματα και κάνει το αλισβερίσι καθεστώς.

Ακόμα περιμένουμε, μετά την επιστολή του κ. Τσίπρα για το Σύνταγμα πριν τρεις μήνες, να ανοίξει η συζήτηση για το Σύνταγμα. Εμάς η πρότασή μας είναι στο τραπέζι από την στιγμή που έστειλε η κ. Γεννηματά στο κ. Βούτση την επιστολή της. Ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης μπαίνουν στη συζήτηση για να αλλάξουμε παθογένειες του παρελθόντος.

 

Για τα σενάρια εθνικών εκλογών

Βλέπουμε να διεξάγονται εκλογές σύντομα. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και ο κυβερνητικός του εταίρος διαλύεται. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που δεν καταλαβαίνει πλέον από ψέματα. Τα ευρήματα που υπάρχουν για το ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα είναι ενδεικτικά, μας λένε ότι όπου συνεδριάζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάνω από 100 άτομα. Πιστεύουμε ότι το φθινόπωρο είναι μία πολύ πιθανή ημερομηνία, σίγουρα μέσα στο 2018.

 

Για την άδεια αποφυλάκισης του Δ. Κουφοντίνα

Είναι ένας στυγνός δολοφόνος, ξέρουμε όλοι τι έχει πράξει. Πρέπει η Δικαιοσύνη να είναι προσεκτική όταν λαμβάνει αποφάσεις και να μην πιέζεται πολιτικά.