Όταν ο Λεβέντης μιλούσε για συμβιβασμό στο ονοματολογικό (βίντεο)

Με αφορμή τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάνει λόγο για μειοδοσία, ενώ προέβλεψε φυλάκιση των Τσίπρα και Κοτζιά: «Η Ένωση Κεντρώων θα αγωνιστεί για να ακυρωθεί η συμφωνία και να παραπεμφθούν οι υπόλογοι στη δικαιοσύνη. Δεν θα γλιτώσουν τη φυλακή ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς. Όχι από μένα, αλλά από τα όργανα της δικαιοσύνης».

Σε βίντεο παλιότερης ομιλία του, ο κ Λεβέντης εμφανίζεται να υποστηρίζει με πολύ κατηγορηματικό τρόπο τη σύνθετη ονομασία:

«Όλοι θέλουμε να λέμε ότι δεν δίνουμε το «Μακεδονία». […] Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να βαδίσουμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό γιατί αλλιώς θα μείνει μόνο το «Μακεδονία». Ήδη η Αμερική, η Ρωσία και άλλα 140 κράτη την έχουν αναγνωρίσει ως «Μακεδονία» σκέτο. Ο χρόνος κυλάει υπέρ τους. Γίνονται de facto πλέον «Μακεδονία». Εδώ στην Ελλάδα έχουμε δύο ειδών πολιτικούς. Εκείνους που θέλουν να παίρνουν ψήφους και για να γίνουν αρεστοί, γίνονται ακραίοι και λένε «δεν δίνουμε τίποτα». Και άλλους πιο υπεύθυνους και σοβαρούς πολιτικούς που αντιλαμβάνονται ότι σε μια διαπραγμάτευση χύνεται αίμα εκατέρωθεν και γίνεται συμβιβασμός.

Αν η Νέα Δημοκρατία προσχωρήσει στην άποψη «δεν δίνουμε τίποτα» θα γίνει ένα μικρό κόμμα, λίγο μεγαλύτερο από το ΛΑΟΣ. Γιατί η Νέα Δημοκρατία ψηφίζεται από σοβαρούς ανθρώπους που καταλαβαίνουν ότι κάτι τέτοιο είναι ακραίο και ανέφικτο υπό τις σημερινές συνθήκες. Πριν από 30 χρόνια θα μπορούσαμε να πούμε «δεν δίνουμε τίποτα». Αλλά αυτή τη στιγμή με το να λέμε «δεν δίνουμε τίποτα» θα μοιάζουμε με τον Καρατζαφέρη και τον Παπαθεμέλή που είναι φωνακλάδες για να παίρνουν καμιά ψήφο».