"Προχωράμε μπροστά με αυτούς που μπορούν" το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση του Ποταμιού

«Προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν» ήταν το πρώτο σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής, μετά την απόφαση του Ποταμιού να αποχωρήσει από το φορέα.

«Το ΚΙΝΑΛ είναι το κεκτημένο των εκατοντάδων χιλιάδων συνιδρυτών του, οι οποίοι αποτελούν τους μόνους αναντικατάστατους εγγυητές της πορείας του» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

“Στόχος μας είναι ο αυτόνομος πρωταγωνιστικός μας ρόλος, μέσα από την αύξηση της επιρροής μας και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών”.

«Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Νοεμβρίου και στο συνέδριο του Μαρτίου, αποτυπώθηκε με σαφήνεια ότι το κίνημα αλλαγής εκφράζει τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου.Ενώσαμε και εκφράζουμε τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Υπηρετούμε την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για πολιτική ενότητα μέσα από τις αναγκαίες συνθέσεις. Οι διαφορετικές απόψεις ενισχύουν τον πλουραλισμό του εγχειρήματος αρκεί να διασφαλίζουν την ενότητα και την συσπείρωση και όχι να οδηγούν στον κατακερματισμό» κατέληξε η ανακοίνωση.