Μητσοτάκης: Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το πάθος τους για τις καρέκλες της εξουσίας

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα. “Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας” είπε μεταξύ άλλων.

«Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει – ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα μετά τα μνημόνια – ας ξεψηφίσει ο ίδιος τα μέτρα ύψους 5,2 δις που ψήφισε. Σε αυτή την περίπτωση, εμείς θα τον στηρίξουμε, διότι εμείς δεν ψηφίσαμε ποτέ αυτά τα μέτρα, μην το ξεχνάμε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν έχει δεσμεύσεις.

Σχολιάζοντας τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε:

«Αυτό που ζούμε είναι ένας θίασος του παραλόγου, ένας τραγέλαφος. Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία. Η μόνη λύση είναι εκλογές το συντομότερο δυνατό».

Παράλληλα χαρακτήρισε «γραφική» την προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να παρουσιάσουν τη ΝΔ και τον ίδιο προσωπικά ως ακροδεξιό προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή «ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με την ακροδεξιά, υπήρξε ο μεγάλος “χορηγός” της και συμπορεύθηκε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας μας. Οι επόμενες εκλογές αφορούν και την πορεία της Δημοκρατίας μας. Η κυβέρνηση συνομιλεί σταθερά με ένα παρακράτος το οποίο η ίδια δυστυχώς συντηρεί» επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας έχει διαχειριστεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τα τεράστια ποσά που πήρε από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό.

«Είναι θλιβερό, όταν έχουν δοθεί τόσα λεφτά, να υπάρχει αυτή η τραγική κατάσταση, είπε προαναγγέλλοντας έρευνες για το πώς διατέθηκαν τα κονδύλια. «Πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα; Θα το ψάξουμε» πρόσθεσε.