Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Είστε ντροπή, κατάντια και ψεύτης με Ψ κεφαλαίο

«Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης με Ψ κεφαλαίο. Είχατε το θράσος να επικαλεστείτε ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ; Είστε σοβαρός; Είναι τόσο έγκριτοι που δεν γνωρίζουν ότι δεν συναντήθηκα ούτε με τον Ζεεχόφερ ούτε με την Μέρκελ», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα, για τα περί συνάντησης με την Ανγκελα Μέρκελ. Μάλιστα, κατέθεσε σχέδιο νόμου για τη μη περικοπή των συντάξεων από 1/1/19.

“Είστε διπλός ψεύτης όταν μιλώντας για το μεταναστευτικό με ταυτίζετε με τον Όρμπαν. Δε κάθε σύνοδο έχω συγκρουστεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Ψεύτης, ψεύτης ψευτης αυτό θα σας συνοδεύει! Ντροπή σας!” είπε και συμπλήρωσε:

«Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος με πολύ πιο ισχυρούς δεσμούς από τις προηγούμενες κυβέρνήσεις και είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος, εσείς τα συντονίζετε όλα, είστε πίσω από τις αθλιότητες του κ. Βαξεβάνη και του κ. Ματζουράνη. Ο μεγαλύτερος ψεύτης και ο πιο χυδαίος».

«Συνήθως χάνετε την ψυχραιμία σας στην δευτερολογία. Βγάλατε έναν ακατανόητο εκνευρισμό και μας δώσατε μια πρόγευση στο τι θα ακολουθήσει στην προεκλογική περίοδο. Αν βγείτε και κάνετε μια βόλτα αν μπορείτε να το κάνετε γιατί στην Θεσσαλονίκη μέχρι το αεροδρόμιο πήγατε, αν ρωτήσετε ποιος είναι ο πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας μια λέξη θα πει: Αλέξης Τσίπρας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειο του δημοψηφίσματος:

“Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας, να θρηνούν κάθε μέρα που το «όχι» έγινε «ναι», αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια οδυνηρή επέτειος. Είναι επέτειος της ουσιαστικής σας ήττας, όχι μόνο της μετάλλαξής σας. Φωνάζατε «go back» κ. Μέρκελ και σήμερα εκλιπαρείτε για ένα χτύπημα στην πλάτη. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους για να γίνετε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής. Λέγατε θα αλλάξετε την Ευρώπη και γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές” είπε χαρακτηριστικά.

Στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, το οποίο χαρακτήρισε ακροδεξιό: «Ενας φυσιολογικός πρωθυπουργός, θα σας είχε απολύσει. Αλήθεια τι θα κάνετε στο ΝΑΤΟ, θα πάτε μαζί, θα καθίσετε μαζί;».

Τέλος, ο αρχηγός της ΝΔ ζήτησε εκλογές, ενώ τόνισε πως τον κ. Φρουζή της Novartis, τον έχει δει μόλις δύο φορές στη ζωή του και πως δεν έχουν φιλικές σχέσεις.