Γεννηματά: Ο Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί για να δυναμώσει ο Μητσοτάκης

«Ο κ Τσίπρας έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ» δήλωσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία.

«Κάνει ό,τι μπορεί για να δυναμώσει ο κ Μητσοτάκης. Έχει και λίγη βοήθεια από τους φίλους του, τις συμμαχίες του δηλαδή στη δεξιά αλλά και τον ακροδεξιό του συνέταιρο που διατείνεται ότι ρίχνει την κυβέρνηση όποτε θέλει», επεσήμανε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και τη συμφωνία του Eurogroup.

«Η κυβέρνηση έφυγε ήδη και βρίσκεται σε αποδρομή. Οι Υπουργοί των ΑΝΕΛ λένε ότι η υπογραφή του πρωθυπουργού είναι ανίσχυρη», συνέχισε η Φώφη Γεννηματά.

Τόνισε ότι η εποπτεία μετά το πρόγραμμα είναι πολύ σκληρή και μπορεί ανά πάσα στιγμή το Eurogroup να μας επιβάλει μέτρα. Το μόνο που πήραμε είπε είναι ότι πήραμε μια μικρή παράταση καταβολής των δόσεων.

«Πανηγύριζαν την τυπική λήξη του τρίτου μνημονίου, ενός μνημονίου που ήταν αχρείαστο και επαχθέστατο. Ακριβή επέτειος η σημερινή αλλά είναι αργά για δάκρυα», είπε  η κα Γεννηματά.

Επίσης έστρεψε τα βέλη της κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι έφερε δική του τροπολογία για την μη περικοπή των συντάξεων ενώ θα μπορούσε να πει ότι στηρίζει την τροπολογία της κα Γεννηματά.