«Αντάρτικο» από Κατσίκη: Διαφωνώ με το σπάσιμο περιφερειών και την απλή αναλογική

Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, να εκφράζει σήμερα από τη Βουλή τη διαφωνία του για την τροπολογία αλλά και για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον Κλεισθένη που θεσπίζουν την απλή αναλογική.

«Διαφωνώ και ανησυχώ για την κατάτμηση, με αυτόν τον τρόπο πλήττονται τα μικρά κόμματα. Κι αυτό διότι θα εκλέγουν έναν και μόνο βουλευτή», τόνισε ο βουλευτής.

Ο Κώστας Κατσίκης ζήτησε από τον Πάνο Σκουρλέτη να τροποποιήσει την τροπολογία, ώστε να μην έχει εφαρμογή από τις επόμενες εκλογές, «για να δώσει την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για τις νέες περιφέρειες», ενώ πρόσθεσε ότι «Η απλή αναλογική στις βουλευτικές εκλογές που στηρίξαμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα δούμε στις τοπικές εκλογές».

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑϊ και την εκπομπή “Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή, ο κ. Κατσίκης ξεκαθάρισε πως δεν θα ψηφίσει τον νόμο και εξήγησε τους λόγους που διαφωνεί με τη διαίρεση των μεγάλων περιφερειών: «Εμείς ως μικρό κόμμα θα βγάλουμε μια έδρα. Οι ΑΝΕΛ θα εκπροσωπούνται από μόνο ένα βουλευτή. Έχουμε 15 έδρες στο υπόλοιπο Αττικής, αν πάει μία στην Αχαΐα, μένουν 14. Χάνει δηλαδή ένα βουλευτή, ενώ ο πληθυσμός είναι δυσανάλογος στις δύο περιφέρειες».