Φοροελαφρύνσεις 750 εκατ. ευρώ το 2019 εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας-"Περνάμε σε μια νέα εποχή"

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος των Μνημονίων εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν «στοχευμένες φοροελαφρύνσεις» το 2019.

Μιλώντας στη συνέλευση του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους βιομήχανους της Βόρειας Ελλάδας για τη στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών. Επέμεινε ότι το περιεχόμενό της υπερασπίζεται με τον καλύτερο τρόπο το εθνικό συμφέρον, αποκρούοντας τα επιχειρήματα τόσο για το θέμα της εθνότητας και της γλώσσας όσο και για το θέμα της εμπορικής χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας.

Ενώπιον των βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε φοροελαφρύνσεις, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας υπουργείου Βιομηχανίας, αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου του συνδέσμου, ενώ προανήγγειλε και τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «στοχευμένες φοροελαφρύνσεις 700 εκατ.ευρώ για το 2019 και μόνιμη αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, όσο θα σταθεροποιείται η οικονομία σε υψηλούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να καλλιεργεί προσδοκίες για παροχές, και φοροελαφρύνσεις, οδεύοντας προς τις επόμενες εκλογές.

Επίθεση στη ΝΔ για την παρουσία Ντ. Μπακογιάννη – Δ. Αβραμόπουλου στην ορκωμοσία Ερντογάν

“Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας με την Τουρκία, αλλά, δεν πρόκειται να ανεχτεί προκλήσεις και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων”, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ότι “σε μια περίοδο που η Τουρκία κρατά φυλακισμένους δύο Έλληνες αξιωματικούς και μάλιστα χωρίς καμία αιτία και χωρίς καμία κατηγορία τέσσερις μήνες τώρα είναι απαράδεκτο ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου και μάλιστα χωρίς καμία συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση”.

“Η επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή, ούτε συμβάλλει σε τίποτα η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε φιέστες στην Άγκυρα”.

Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε “ότι η χώρα έχει εθνική ηγεσία για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα με όρους ισότιμου συνομιλητή και όχι με όρους επαίτη. Με στόχο φυσικά όχι την ένταση, αλλά την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες”.