Εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων.

«Ναι» επί της αρχής ψήφισαν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανεξάρτητων Ελλήνων και Ποταμιού. Αντίθετα, «όχι» δήλωσαν Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» είπαν οι βουλευτές των ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Όσον αφορά το άρθρο 5 για τις διοικητικές κυρώσεις επί της αδήλωτης εργασίας, υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΔΗΣΥ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, ενώ «παρών» δήλωσε το Ποτάμι.

Την ίδια ώρα, στο άρθρο 6 για το δικαίωμα και τις προϋποθέσεις έκπτωσης, «ναι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, «όχι» ΝΔ και Χρυσή Αυγή και «παρών» ΔΗΣΥ και ΚΚΕ.

Στο άρθρο 7, το οποίο αφορά τα πρόστιμα στην αδήλωτη εργασία, υπέρ τάχθηκαν όλα τα κόμματα, εκτός της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Αναφορικά, τέλος, με το άρθρο 9 και την ευθύνη του εργολάβου, «ναι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ, «όχι» ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων και «παρών» Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.