Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση φοβάται την ετυμηγορία των νέων που έδιωξε από τη χώρα

Το γάντι στην κυβέρνηση έριξε για ακόμη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσφυγή στις κάλπες. Από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του «Κλεισθένη», ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για διπλές έως τετραπλές κάλπες τον Μάιο του 2019, λέγοντας: «Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν. Θέλετε να τις κάνετε όλες μαζί; Δοκιμάστε το, θα δείτε ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια ούτε θα μπερδευτεί, ούτε θα μοιραστεί. Μην έχετε αυταπάτες, θα χάσετε παντού και θα τα χάσετε όλα μονομιάς!»

Ασκώντας κριτική, δε, στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν κάνει δεκτή την πρόταση της ΝΔ για ψήφο στους έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους , υπογράμμισε: «Φοβάται η κυβέρνηση την ετυμηγορία των νέων που κορόιδεψε και έδιωξε από τη χώρα». Σχολίασε, δε ότι η κυβέρνηση κυνικά αποφασίζει ότι μπορεί «όποιος έχει λεφτά να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει να ψηφίσει, όποιος δεν έχει λεφτά στερείται του δικαιώματος να εκφράσει άποψη».

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου για την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι «παρέδωσαν ΝΑΤΟϊκό διαβατήριο» στα Σκόπια και υπενθύμισε τη δήλωση του Ζόραν Ζάεφ: «Δώσαμε στους Έλληνες erga omnes το όνομα, κι εμείς πήραμε erga omnes την ταυτότητα», για να υπογραμμίσει: «Erga omnes επικίνδυνοι είστε για τα συμφέροντα της χώρας. Είστε το δίδυμο της ντροπής».

in.gr