Παπαδημούλης στο ραδιόφωνο 247: Δεν αποκλείονται τριπλές εκλογές τον Μάιο

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριπλών εκλογών τον Μάιο ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου-επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Και τόνισε: “Δώστε ένα ολοστρόγγυλο 0% στο σενάριο εκλογών μέσα στο 2018. Αυτοί που το διακινούν έχουν διαψευστεί σε όλες τους τις προβλέψεις”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ -συνέχισε- μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές αν η κυβέρνηση βελτιώσει την απόδοσή της στα θέματα καθημερινότητα και αν η ΝΔ δεν αλλάξει αρχηγό μέχρι τις επόμενες εκλογές”.

Σε σχέση με το χθεσινό Γιούρογκρουπ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το εξής σχόλιο:

“Η Γερμανία προσπάθησε να κάνει ένα καψονάκι αναβάλλοντας για λίγες μέρες την εκταμίευση της δόσης. Εχει όμως μεγαλύτερη σημασία ότι το Γιούρογκρουπ ομόφωνα ανακοίνωσε ότι αυτό είναι το τελευταίο Γιούρογκρουπ με την Ελλάδα στο μνημόνιο. Το πρώτο μήνυμα από το Βερολίνο είναι ότι στη νέα καλύτερη περιόδο που ξεκινά μετά το τέλος του προγράγμματος, θα έχουμε μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας αλλά τα περιθώρια δεν είναι απεριόριστα. Στον προϋπολογισμό του 2019 θα πρέπει τα νούμερα να βγαίνουν. Το καψονάκι της Γερμανίας δείχνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε υγιή δημόσια οικονομικά. Στο χθεσινό Γιούρογκρουπ το σκορ ήταν 18-1 σε βάρος της Γερμανίας σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια που πολλές φορές η Ελλάδα είχε βρεθεί μόνη της απέναντι σε όλους”. Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι η απόφαση για τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση ήταν συμφωνημενη με την Κομισιόν. “Το μήνυμα του Βερολίνου -πρόσθεσε- ήταν και προς την Κομισιόν. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ κ. Σολτς διαφώνησε με έναν Γερμανό Φιλελεύθερο που προσπάθησε να δώσει μια μίζερη εικόνα για την Ελλάδα. Επέμεινε ότι έχουμε μπει σε καλό δρόμο. Το δεύτερο μήνυμά του ήταν ότι βεβαίως υπάρχει ευελιξία αλλά γενικώς οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται”.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη και στη συζήτηση για την άρση του μέτρου μείωσης των συντάξεων από το 2019: “Οι φοροελαφρύνσεις, οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, οι κοινωνικές παροχές και το μέτρο άρσης των περικοπών στις συντάξεις θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο της σύνταξης του επόμενου προϋπολογισμού. Το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η κυβέρνηση τώρα είναι ότι στο θέμα αυτό έχουν την υποστήριξη όλου του ελληνικού λαού, αφού ο Τσίπρας έβαλε στο τσουβάλι και τον Μητσοτάκη και την Γεννηματά. Οσοι βάζουν τα αβγά τους σε αυτό το καλάθι, των συντάξεων, ας μην το κάνουν. Να καταλάβουν όλοι, και αυτοί που κυβερνούν και αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν, ότι έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει μεγαλύτερη ευελιξία αλλά όχι δημοσιονομικό ξεσάλωμα. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει προσχωρήσει στο στρατόπεδο του εθνικολαϊκισμού και στην εξωτερική πολιτική και στην οικονομία. Τα σχέδια του Μητσοτακέικου να ρημαχτούν όλα για να βρεθούν στην εξουσία βλάπτουν το εθνικό συμφέρον”.

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου ήταν αυστηρός στην κριτική του προς την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ: “Αυτά που λέει η Φ. Γεννηματά δεν βρίσκουν ούτε έναν ευρωσοσιαλιστή να συμφωνεί. Η μετατροπή του ΚΙΝΑΛ σε ουρά της ΝΔ θα το οδηγήσει σε ένα μικρό μονοψήφιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές. Οσο η Φ. Γεννηματά ακολουθεί τη γραμμή Βενιζέλου-Λοβέρδου τόσο το χειρότερο γι αυτήν”.