Αύξηση κατώτατου μισθού, συλλογικές συμβάσεις και ενίσχυση του ΣΕΠΕ υποσχέθηκε η Αχτσιόγλου

Πρωτοβουλίες για να μην επιβαρυνθούν οι συνταξιούχοι περαιτέρω, προανήγγειλε μέσω της ΕΡΤ και της ενημερωτικής εκπομπής «Πρώτη Είδηση», η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και επανέλαβε πως «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους με την ολοκλήρωση της τετραετίας, γιατί η κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά ακόμη να κάνει».

«Δημοσιονομικά μπορούμε να είμαστε εντός στόχων. Έχουμε συμφωνήσει για τον τρόπο της μεταμνημονιακής εποπτείας. Για τη χώρα μας θα ισχύσει ό, τι ίσχυσε για τις υπόλοιπες χώρες, όπως περιοδικές επισκέψεις των θεσμών, για το κατά πόσο θα επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, αλλά και ότι δεν θα κάνουμε πίσω στις βασικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε η υπουργός.

Όπως είπε «θα επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι και θα υπάρχει χώρος για ένα πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, ειδικά μετά τον Αύγουστο».

Για τα ποσοστά της ανεργίας ανάφερε ότι «ενώ εκτινάχθηκαν από το 2010 -2014, τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μεγάλη μείωση, από το 26% στο 20%».

«Θα αυξηθεί» υπογράμμισε «το εισόδημα των εργαζομένων» και αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες.

«-Πρώτος πυλώνας η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Από τον Αύγουστο θα επεκτείνονται οι κλαδικές συβάσεις

-Δεύτερος πυλώνας ο κατώτατος μισθός. Θα προχωρήσουμε στην αύξηση με την έξοδο από το πρόγραμμα με νομοθετική διαδικασία.

-Τρίτος πυλώνας η καταπολέμηση της παραβατικότητας και της επισφάλειας στην αγορά εργασίας. Θα ενισχυθεί το σώμα επιθεώρησης εργασίας».