Τέλος στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ - "φρένο" στην αποκρατικοποίηση

Απόφαση για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, υπέγραψε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κύριος Λαφαζάνης είχε επίσης σήμερα ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθρούρο Ζερβό, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Όπως έγινε γνωστό από κύκλους του Υπουργείου, στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση και οι προοπτικές της επιχείρησης ενώ επί του παρόντος, όπως πρόσθεταν οι ίδιοι κύκλοι δεν τίθεται θέμα τοποθέτησης νέας διοίκησης.

Συζητήθηκε επίσης η ματαίωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ομίλου ΔΕΗ, που είχε εξαγγείλει ο κ. Λαφαζάνης κατά την παραλαβή του υπουργείου.

Στα επιμέρους θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνονται τα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ (για τα οποία οι εκπτώσεις που αποφασίστηκαν πέρυσι, παρατάθηκαν για το 2105 έως ότου ληφθούν αποφάσεις για την εφαρμογή εναλλακτικών μέτρων μείωσης του κόστους για τη βιομηχανία), η τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος που δεν έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ σύμβαση τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και η διαμόρφωση των αποζημιώσεων για τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.