Κατρούγκαλος: Χρειάζεται μία συνολική επανεκκίνηση του πολιτικού συστήματος, όχι μία απλή αναθεώρηση αλλά νέο Σύνταγμα

Την «προσωπική» του άποψη ότι χρειάζεται «μία συνολική συνολική επανεκκίνηση, ένα restart του πολιτικού συστήματος που δεν μπορεί να δώσει μία απλή αναθεώρηση, αλλά μόνο ένα νέο Σύνταγμα» εκφράζει σε συνέντευξή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρει ότι το νέο αυτό Σύνταγμα μπορεί να προκύψει με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες -«ένα Σύνταγμα των πολιτών, όχι των πολιτικών», όπως λέει.

Στο θέμα του εκλογικού νόμου ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει ότι «η Αριστερά από θέση αρχής είναι πάντα υπέρ της απλής αναλογικής και σέβεται τις αρχές της», σημειώνοντας πάντως ότι τα θέματα αυτά είναι του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση.

Τέλος στο θέμα των απολυμένων, ο Κατρούγκαλος επαναλαμβάνει ότι «κανένας άδικα και αντισυνταγματικά απολυμένος δεν θα χάσει τη δουλειά του», προσθέτει όμως ότι θα υπάρξει ένα πρόγραμμα «εθελοντικής, συναινετικής κινητικότητας προσανατολισμένο στις ανάγκες που θα μας υποδείξουν όλα τα Υπουργεία» .