Το αίτημα της τρόικας

Για συνέχιση του εκβιασμού σε βάρος της Ελλάδας με όχημα την ρευστότητα και την ολοκλήρωση του προγράμματος κάνει λόγο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος με αφορμή τη χθεσινή (09/03) συνεδρίαση του Eurogroup.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 υποστήριξε ότι “οι δανειστές επέμειναν χθες να έρχεται εδώ η τρόικα και να ληφθούν και άλλα μέτρα σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες” και πρόσθεσε πως στόχος τους είναι να στείλουν ένα μήνυμα σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική ακόμη και όταν η διαπραγμάτευση γίνεται από αριστερή κυβέρνηση.

«Μέχρι τώρα η κυβέρνηση άντεξε, αλλά το στοίχημα του Σόιμπλε δεν είναι να μεταλλαχτεί μνημονιακά ο Τσίπρας, αλλά να στείλουν μήνυμα στους Πορτογάλους και σε όλους ότι δεν υπάρχει εναλλακτική» σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος και επέστησε την προσοχή όλων πως «πρέπει να διαβάζουμε τα συντάγματα και τους νόμους. Θα πάμε σε μία ασύμμετρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ενδεχομένως να μην πετύχουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί στο λαό».